fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
CANICULĂ în aproape toată țara: temperaturi de 38 de grade Celsius în următoarele zile!

CANICULĂ în aproape toată țara: temperaturi de 38 de grade Celsius în următoarele zile!


Vremea se menţine caniculară la sfârşit de săptămână, când meteorologii anunţă temperaturi de până la 37 - 38 de grade Celsius, la umbră, în sudul ţării. Valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Duminică, valul de cãldurã va persista, iar în orele amiezii în zonele de câmpie şi de podiş vremea va fi canicularã, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi uşor va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral şi 37, izolat 38 de grade în vestul şi în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 11 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând nordul ţãrii şi zona de munte, unde dupã-amiaza şi seara vor fi înnorãri trecãtoare şi izolat ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor.

Luni, valul de cãldurã va pesista şi se va intensifica în toate zonele de câmpie şi de podiş, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 37 de grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montanã, unde va fi variabil şi cu o probabilitate mai mare dupã orele prânzului, izolat se pot semnala ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile minime se vor situa între 15 şi 25 de grade, mai scãzute în depresiuni.

Marți, vremea va fi în continuare canicularã în zonele de câmpie şi de podiş, cu disconfort termic accentuat.Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 37 de grade. Cerul, mai mult senin ziua, va avea înnorãri temporare seara şi noaptea în regiunile nord-vestice unde pe arii restrânse vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Minimele nocturne vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni.

Miercuri, în vestul, centrul şi nordul ţãrii valorile termice vor scãdea semnificativ, iar gradul de instabilitate atmosfericã va fi ridicat. Vor fi intervale cu înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe arii restrânse vor fi cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. În restul teritoriului vremea se va menţine local canicularã, cerul va fi variabil iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala cu precãdere seara şi noaptea, pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 36 de grade, iar cele minime între 14 şi 22 de grade.

De joi valorile termice vor marca o scãdere şi în regiunile sudice şi sud-estice, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei în majoritatea regiunilor. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicatã.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac