Vreme caldă, cu temperaturi de 28 de grade sâmbătă: răcire semnificativă de Paşte

Vreme caldă, cu temperaturi de 28 de grade sâmbătă: răcire semnificativă de Paşte


Meteorologii anunţă vreme extrem de caldă sâmbătă în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între 14...16 grade pe litoral și 28 de grade în sudul Olteniei. De duminică, vremea se răceşte semnificativ în toată ţara.

Sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată în majoritatea zonelor ţării, dar în special în sud şi în sud-vest, unde se vor înregistra valori diurne cu până la 10 grade peste cele normale.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la deal şi la munte, unde, mai ales în orele amiezii, local vor fi averse de ploaie, posibil moderate cantitativ şi descărcări electrice. Ploi slabe se vor semnala pe spaţii mici şi în extremitatea de vest a teritoriului, iar noaptea şi în regiunile sud-estice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zonele montane, cu rafale de până la 70...75 km/h şi local în sudul Transilvaniei şi estul Munteniei, cu viteze de 50...55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14...16 grade pe litoral și 28 de grade în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, uşor mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul extrem al Moldovei.

Duminică, în regiunile din jumătatea de nord, vremea se va răci, local chiar semnificativ, cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii relativ extinse.

În jumătatea sudică a ţării, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, însă din orele amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin înnorări, averse de ploaie, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, la început în sudul Transilvaniei, în zonele montane şi submontane, apoi şi în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi local în Banat şi Oltenia. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate, iar pe spaţii restrânse vor fi posibile vijelii şi grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12...14 grade în nordul ţării şi în jurul a 27 de grade în extremitatea de sud; minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 și 12 grade.

Luni, valorile termice, în scădere accentuată faţă de ziua precedentă în jumătatea de sud a ţării, vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această dată în majoritatea zonelor.

Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în Banat.

Vor fi înnorări temporare în regiunile sudice, unde pe alocuri va ploua slab şi în Carpaţii Meridionali, unde la altitudini mari se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în est şi sud-est.

Temperaturile minime vor fi cuprinse -6 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade în vestul Olteniei. Spre dimineață, izolat în nord, centru şi nord-est se va produce brumă.

Marți, în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în jumătatea de nord-est, vremea va fi mai rece decât normal în ultima decadă a lunii aprilie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, iar cele minime în general între -5 și 5 grade.

Cerul va fi variabil în vest-nord-vest, dar va avea înnorări temporare în restul teritoriului; în zonele montane local vor fi precipitaţii mixte, iar în regiunile sudice izolat va ploua slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Spre dimineață, pe alocuri în nord şi în centru se va produce brumă.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top