fbpx
Portokal
Trăgător de elită! Un lunetist din forțele speciale britanice a reușit să omoare cinci teroriști cu un singur glonț

Trăgător de elită! Un lunetist din forțele speciale britanice a reușit să omoare cinci teroriști cu un singur glonț


Un lunetist al Special Air Service (SAS) a ucis cinci jihadiști cu un singur glonț, într-o misiune din Siria, folosind una dintre cele mai puternice puști ale armatei britanice.

Lunetistul, un sergent cu 20 de ani de experiență, a împușcat un jihadist sinucigaș, ce purta o vestă cu explozibil, de la o distanță de aproape 3.000 de metri, transmite Daily Star.

Când glonțul a lovit pieptul teroristului, vesta a explodat, ucigându-l pe el și pe alți patru jihadiști ce se aflau lângă el, unul dintre aceștia fiind chiar comandant.

Atacul a avut loc în noiembrie, în timpul unei misiuni în care trupele SAS au lucrat cu luptătorii kurzi pentru a găsi o unitate ISIS responsabilă de atacarea mai multor sate din zonă.

Lunetistul folosea o pușcă de tip Barret cu calibru 50, una dintre cele mai ptuernice arme de acest gen din arsenalul armatei britanice, ce este folosită de obicei pentru a lovi ținte mari, cum ar fi avioane, mașini, camioane sau chiar tancuri.

O sursă din cadrul misiunii a mărturisit: „Planul era să îl lovească pe sinucigaș cu prima lovitură și apoi pe lider, dacă îl identifica. A avut noroc.”

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top