fbpx
 
Portul Shanghai Portul Shanghai

Familia unui comandant de navă decedat solicită ajutorul MAE după ce China refuză repatrierea


Comandantul român a murit în data de 19 aprilie la bordul unei nave sub pavilion Liberia. Nava a fost direcționată de proprietar spre un port din Indonezia, pentru debarcarea trupului celui decedat și îmbarcarea unui alt comandant.

Întrucât autoritățile indoneziene au refuzat să permită debarcarea, agenții navei au contactat alte porturi din Sud-Estul Asiei, dar s-au lovit de același refuz. În data de 5 mai, conform traseului prestabilit, nava trebuia să ajungă la Shanghai, unde urma să treacă în proprietatea altor armatori, scrie Europa FM.

Numai că autoritățile chineze au transmis că nu permit debarcarea decedatului decât în vederea incinerării, urmată  de repatrierea urnei cu cenușa. Inițial, familia comandantului a respins vehement incinerarea, a spus că vrea să îl ingroape creștinește.

Apoi, când a aflat că există pericolul ca trupul să fie aruncat în mare, familia și-a dat acceptul, în scris, pentru incinerare. Însă, autoritățile din Shanghai s-au răzgândit. Refuză și incinerarea. Iar nava, pentru a fi predată altui proprietar trebuie golită. Este posibil ca, nedebarcate fiind,  rămășițele pământești ale defunctului nostru soț și tată să ajungă in mare, ceea ce ar fi insuportabil pentru noi, transmite familia comandantului Dan Sandu, cerând ajutorul autorităților române.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: