fbpx
 
Mai mulți români au fost prinși la furat în zonele devastate de viituri din Germania

Mai mulți români au fost prinși la furat în zonele devastate de viituri din Germania


Poliția federală din Germania a fost solicitată, în acest weekend, de 13 ori în zonele devastate de inundații, după ce au fost semnalate mai multe cazuri de furt, patru români fiind și ei implicați.

Autorii jafurilor ar fi apărut în zonele afectate de inundații chiar de vineri, iar pentru a-I putea prinde pe făptași, polițiștii au făcut apel la populație pentru a raporta persoanele și vehiculele suspecte la numărul unic de urgență 110.

 

Astfel, în seara zilei de vineri, în Nette a fost văzută o dubă încărcată cu mobilă deteriorată de furtună. Mașina ar fi mers în direcția Altena și nu a mai putut fi găsită, potrivit stiridiaspora.ro.

 

O altă dubă încărcată cu fier vechi a fost observată, sâmbătă dimineață, în Rahmedestrasse, de mai mulți martori. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că șoferul în vârstă de 47 de ani era de origine română, cu domiciliul în Dortmund.

 

Mai mult, tot în cursul zilei de sâmbătă, au fost furate o mașină de spălat și diverse aparate electrice care erau depozitate într-o furgonetă parcată pe marginea drumului, în Nette. Cu puțin timp înainte de acest jaf, polițiștii au verificat o mașină care era însă goală. Doi bărbați de origine română, de 20 și, respectiv, 34 de ani, din Recklinghausen, au fost denunțați.

 

Câteva ore mai târziu, un bărbat necunoscut ar fi intrat într-o pivniță din zona Markaner, din care ar fi ieșit cu un sac plin, iar apoi s-a făcut nevăzut. O patrulă de poliție l-a reținut, iar în urma verificărilor, au descoperit că în sac se aflau diverse obiecte electrice. Infractorul este un cetățean bulgar în vâsrtă de 20 de ani, din Altena.

 

De asemenea, potrivit martorilor, un alt camion plin de bunuri furate a fost verificat de polițiști, în zona Markaner. Acesta era condus de un cetățean de origine română, în vârstă de 46 de ani.

 

Germania a fost lovită în ultimele zile de un fenomen meteo extrem, iar cel puțin 159 de persoane au fost ucise, în principal în statul Renania-Palatinat și în vecinătatea Renania de Nord-Westfalia. Furtunile au distrus drumurile și podurile și au doborât casele, ceea ce a reprezentat o oportunitate pentru hoți de a avea acces mult mai ușor la bunuri.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: