fbpx
 
Avocatul ucigaș, 5 ani și 4 luni de închisoare (VIDEO)

Avocatul ucigaș, 5 ani și 4 luni de închisoare (VIDEO)


Avocatul Iulian Gafon a fost condamnat, astăzi, la 5 ani și 4 luni de închisoare de magistrații de la Curtea de Apel Iași. Pe lângă pedeapsă, instanța i-a interzis dreptul de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pentru o perioadă de 2 ani. Totodată, avocatul ucigaș nu mai are voie să ocupe o funcție ce implică exercițiul autorității de stat și de a fi ales în autoritățile publice. Decizia poate fi contestată la instanța supremă.

Familia celui decedat va primi de la Fondul de protecție a victimelor străzii 230.000 de lei daune morale.

 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi l-au trimis în judecată avocatului Iulian Gafon, în luna octombrie a anului trecut, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă”, „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului” (două infracţiuni), „conducerea unui vehicul fără permis (având suspendat dreptul de a conduce autovehicule) şi „părăsirea locului accidentului”.

 

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

 

În ziua de 17.09.2016, deşi avea suspendat dreptul de a conduce vehicule, avocatul ieșean a condus autoturismul pe străzile din municipiul Iaşi şi pe şoseaua Nicolina a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe trotuar, a accidentat doi pietoni, dintre care unul a decedat în urma rănilor suferite.

 

După producerea accidentului, Iulian Gafon a părăsit locul accidentului, a abandonat autoturismul avariat şi, după depistarea sa de către organele de poliţie, s-a constatat că avea o îmbibaţie alcoolică de 2,80 g/l alcool pur în sânge.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30