fbpx
 
BOOK-ătăria: „La masă cu Sadoveanu”

BOOK-ătăria: „La masă cu Sadoveanu”


Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” inaugurează joi, 20 aprilie 2017, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” (Pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală), ediția cu numărul trei a proiectului BOOK-ătăria.

 

Despre aventurile culinare ale abatelui de Marenne ne va povesti cronicarul gastronomic Marius Cristian: „Că omul Mihail Sadoveanu a fost și gurmand, dar și „gourmet”, se știe. Iar dovezile se găsesc inclusiv în opera scriitorului Mihail Sadoveanu, care nu ezită niciodată să-și pună personajele la masă. O incursiune gastronomică, istorică și literară, pornind de la celebrii „bulzișori aurii” ai abatelui de Marenne.”

 

Întâlnirea este găzduită de Ospătăria „Ulița Veche”, iar din meniul pregătit în buna tradiție moldovenească de Chef Mihai Hăisan nu vor lipsi sarmalele cu mămăliguță.

Meniul poate fi comandat contra cost.

 

Deoarece locurile sunt limitate, accesul se face pe principiul „primul venit, primul primit”.

Mulțumim partenerilor: Ospătăria „Ulița Veche” și Crama Averești.

 

 „Book-ătăria” se desfășoară în cadrul Programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, care își propune să fie o fuziune între tradiția culinară și oenologică moldovenească, așa cum este ea prezentată în literatura noastră clasică, și practica modernă a gătitului sau în domeniul altor culturi. În același timp se are în vedere și valorificarea sărbătorilor tradiționale românești.

 

Vă aşteptăm joi, 20 aprilie 2017, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” din pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală, la un eveniment care îmbină armonios două dintre elementele principale ale oricărei culturi: literatura și gastronomia.

 

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: