fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Experimente fascinante, vineri, la „NOAPTEA CERCETĂTORILOR”, în Parcul PALAS

Experimente fascinante, vineri, la „NOAPTEA CERCETĂTORILOR”, în Parcul PALAS


Ieșenii care vor să-și petreacă week-end-ul în ansamblul Palas vor fi întâmpinați cu două evenimente dedicate pasionaților de știință și de obiecte cu patina timpului.

Fascinat de experimentele științifice? Vineri, pe 28 septembrie 2018, ai oportunitatea de a descoperi demonstrații trăsnite, la „Noaptea Cercetătorilor”, în parcul Palas. De la ora 18.00, piațeta principală se va transforma într-un laborator atipic, care va cuprinde mai multe domenii ale științei – chimie, biologie, geografie și geologie, mecanică, optică, robotică, electromagnetism etc. Cei prezenți vor putea vedea curse cu obstacole între roboți, experimente de a privi lumea prin intermediul căldurii, cum sunt produse fulgerele de bobina Telsa, teste cu laserul care adună informații din atmosferă, cum sunt rezolvate mistere criminalistice și, dacă cerul va fi senin, vor putea observa astrele cu telescopul. Acestea sunt o parte dintre surprizele care îi vor cuceri pe copii, dar și pe curioșii de toate vârstele.

În plus, ediția din acest an cuprinde și conferințe de știință prezentate într-un limbaj accesibil tuturor vârstelor. În intervalul orar 19.00 – 21.00, la Amfiteatrul Palas, cei interesați vor afla despre misterul nedezlegat al migrației păsărilor, cum se construiește un Univers sau legătura dintre fizică, chimie și gastronomie. Cei prezenți vor avea ocazia să înțeleagă și cum va funcționa James Webb, înlocuitorul telescopului Hubble, ce are mărimea unui teren de tenis și este de șapte ori mai performant, fiind capabil să „vadă” o monedă de 10 bani de la 40 de kilometri depărtare, inclusiv în domeniul infraroșu.

De vineri până duminică, Atriumul Palas Mall va fi învăluit în parfum nostalgic, pentru că aici se instalează Târgul de Artă și Antichități. Vor fi prezenți numeroși colecționari din toate colțurile țării, dornici să prezinte obiectele cu dichis care poartă amprenta trecerii anilor și să împărtășească clienților istoria lor. Piese de mobilier, tablouri, statuete, bijuterii şi argintărie, ceasuri de colecţie, numismatică, filatelie, porţelanuri şi alte articole ornamentale învăluite în mister sunt propunerile celor care adună mărturiile trecutului și le vor expune la Palas.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top