fbpx
 
Documentarul „Colectiv” realizat de Alexander Nanau, selectat la festivalul de Film de la Veneția

Documentarul „Colectiv” realizat de Alexander Nanau, selectat la festivalul de Film de la Veneția


Documentarul „Colectiv", ce spune povestea primului an de după tragedia din clubul bucureștean în care și-au pierdut viața 64 de tineri, a fost selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Este primul documentar românesc selectat la festivalul de la Veneția.

Lungmetrajele selectate pentru cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția au fost anunțate joi, într-o conferință de presă susținută de Paolo Baratta, președintele La Biennale di Venezia, și Alberto Barbera, directorul evenimentului.

Cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția are loc între 29 august și 7 septembrie.

„Colectiv", realizat de Alexander Nanau, marchează o premieră pentru istoria recentă a cinematografiei din România - potrivit organizatorilor festivalului, este primul documentar românesc selectat la Festivalul de Film de la Veneția.

„Colectiv" este un documentar observațional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. Filmul urmărește autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Potrivit unui comunicat citat de Mediafax, este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuale.

Filmul îi are ca protagoniști pe Narcis Hogea, tatăl lui Alex Hogea, una dintre victimele care și-au pierdut viața în urma incendiului, Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Răzvan Luțac, echipa de jurnaliști de investigație de la Gazeta Sporturilor, Camelia Roiu, medic la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, Mariana Oprea (Tedy), unul dintre supraviețuitorii incendiului, și Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății.

Efortul de producție a fost unul amplu, constând în 14 luni de filmare și 18 luni de montaj, implicând peste 60 de oameni din echipa extinsă, din cinci țări și nouă naționalități.

Filmul va fi disponibil pe HBO GO și la HBO și va fi distribuit în luna noiembrie în cinematografele din țară prin Alexander Nanau Production în parteneriat cu Voodoo Films.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: