fbpx
 
Sorin Grindeanu a transformat ANCOM în arbore genealogic al clasei politice din România: pe toate crengile stau senatori și deputați din PNL și PSD Sorin Grindeanu a transformat ANCOM în arbore genealogic al clasei politice din România: pe toate crengile stau senatori și deputați din PNL și PSD

Deviza la ANCOM: pe aici nu se trece! Românul respins de 4 ori la angajare în fața unor pile, după modelul Afloarei


Deși avea notă mai mare la scris, era depunctat la interviu. De fiecare dată concursurile le câștigau cei care erau deja angajați provizoriu, rude ale unor ștabi din ANCOM. Consilierul lui Grindeanu este în același timp acționar la firmă de telecomunicații, fiind în incompatibilitate.

Un bucureștean acuză direct ANCOM că a aranjat cel puțin 4 concursuri la care a participat începând cu 2018. Acesta susține că, de fiecare dată, erau promovați, la interviu sau la scris, aparent cu subiectele știute, oameni care lucrau deja în agenție.

Are și dovezi: declarațiile lor de avere, depuse de fiecare dată înaintea examenelor. Omul mai spune că pe listă s-a strecurat și un consilier de-al lui Sorin Grindeanu, care este acționar într-o firmă de telecomunicații.

Iulian Cătălin Constantinescu a fost consilier al lui Sorin Grindeanu, a susținut concurs pentru șef Serviciu Gestiune Infrastructură din cadrul Direcției de Coordonare Tehnică a ANCOM, l-a luat și este pe post, deși apare și în prezent ca acționar la Intrarom SA.

Singurul fără pilă, eternul pierzător

„Nu am pe nimeni la ANCOM, am vrut să lucrez acolo, de fiecare dată m-am pregătit temeinic. Aveam și câte o lună de stat exclusiv în casă, cu burta pe carte. La fiecare concurs îmi spuneau toți că postul este dat, eu mă încăpățânam și picam imediat sub linie. Este un tipar”, susține un bărbat din București care s-a prezentat la mai multe concursuri la ANCOM și le-a picat.

După primul eșec, din 2018, de la proba scrisă, unde a luat notă de trecere, dar insuficientă după părerea sa, și-a spus că nu mai are rost să mai meargă la interviu. A renunțat.

Și a avut dreptate. Din primele 4 poziții de la finalul concursului pentru un post de expert Serviciul Administrare Patrimoniu care au primit slujba, toți  cei patru candidați au declarații de avere depuse la ANCOM înainte de data susținerii examenului. Examenul a fost anunțat în septembrie 2018, probele au avut loc în octombrie 2018, ei aveau, toți, declarații de avere din perioada iunie-august 2018.

„Era, de fapt, o confirmare pe post. Toți lucrau deja acolo, eu eram intrusul. Cei care îmi spuseseră să nu mă mai prezint la interviu au avut dreptate. Foarte mare coincidența că doar cei cu declarații de avere depuse deja la ANCOM au fost admiși”, explică omul.

Cătălin Constantinescu a fost admis recent la ANCOM, rămânând acționar și la Intrarom SA

Alt concursuri, aceeași rețetă pentru soțul unei angajate

Bucureșteanul, care lucrează acum în privat, a mai fost la încă trei concursuri. Toate au avut același tipar, indiferent de natura job-ului. De fiecare dată, înainte de con curs, i se transmitea același lucru: nu mai participa, nu are rost.

Omul dă exemplul unui alt concurs pentru un post de șofer în cadrul ANCOM. Contracandidat: soțul unei angajate a instituției.

„La interviu, fiind sigur că este reportofonul pornit, le-am spus: eu nu am pe nimeni, am venit să dau un examen cinstit, învățând înainte. Știam că și acesta este aranjat, nu știam pentru cine. Și am avut o surpriză: în urma afirmației de la interviu, am fost notat corect, cu punctaj peste contracandidat. Dar asta nu m-a ajutat. Făcusem contestație la scris, mi-a fost recorectată lucrarea, am primit 5 punte în plus, dar i s-a spus și contracandidatului să depună contestație, a primit tot așa, 5 puncte în plus. S-a păstrat diferența dintre noi. Laurențiu Dăgeac este soțul doamnei Cristina Dăgeac de la ANCOM, care lucra acolo când soțul susține examen pe post”, mai spune sursa.

Acționar la firmă de telecomunicații, angajat la ANCOM

Aceeași sursă atrage atenția asupra unui conflict de interese grav din instituția condusă de Sorin Grindeanu. Pe 14 februarie, era comunicat rezultatul unui concurs pentru un post de șef Serviciu Gestiune Infrastructură din cadrul Direcției de Coordonare Tehnică, Direcția Executivă Monitorizare și control.

Candidatul care a câștigat ambele probe – scris și interviu – este Iulian Cătălin Constantinescu.

În iulie anul trecut, Libertatea scria despre Cătălin Constantinescu că este 6 ore pe zi consilier al lui Sorin Grindeanu, acționar full time la Intrarom SA (subsidiara românească a Intracom Telecom), companie care furnizează echipamente și soluții de telecomunicații, și angajat cu o oră pe zi și la Ministerul Comunicațiilor.

În februarie a primit postul de la ANCOM, dar interogarea la zi a bazelor de date legate de acționariatul firmelor arată că acesta este încă acționar la Intrarom SA București, cu 0,23% dintre acțiuni.

În cazul în care este acționarul unei firme din telecomunicații, OUG 22/2009, actul de înființare al ANCOM, prevede că este o situație de incompatibilitate.

Articolul 18 are, la aliniatul 6, următorul paragraf: “(6) Salariaţii ANCOM nu pot deţine acţiuni sau părţi sociale la societăţile comerciale cu obiect de activitate în domeniul comunicaţiilor electronice, al serviciilor poştale, al audiovizualului sau în orice alte domenii care se află în competenţa ANCOM şi nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere ale unor asemenea societăţi.”

REPORTER DE IAȘI a solicitat un punct de vedere legat de acest detaliu la ANCOM, dar nu a fost primit până la redactarea textului.

Orban are om de încredere la ANCOM, în Iași, pe Sorin Afloarei. Telecomunicațiile României sunt pe mâini bune, de liberali curați, nu de pesediști corupți

Sorin Afloarei, liberalul de la ANCOM

REPORTER DE IAȘI a dezvăluit, săptămâna trecută, că Sorin Afloarei, membru PNL Iași, a fost făcut, pe filieră politică, expert la Biroul Economic din cadrul Serviciului Economic, Direcția Regională Iași a ANCOM. Sorin Afloarei a câștigat un concurs aranjat  în detrimentul altui participant care a fost notat mai bine la scris. Candidații au precizat că, la interviu, Sorin Afloarei a primit cea mai mare notă, la distanță mare de ceilalți, astfel încât să nu mai fie posibilă nicio contestație. Afloarei a trecut în fața altor candidați mult mai experimentați, care au acuzat ulterior că postul i-a fost dedicat lui Afloarei pe linie politică.

Article image
Ieșiți în stradă și strigați „Jos Ciuma Roșie” ca să vină PNL să ia posturile la stat prin concursuri aranjate și plătite cu mii de euro lunar. Sorin Afloarei, consilierul parlamentar al lui Costel Alexe și finul său favorit, a devenit peste noapte expert economic, deși n-a profesat în viața lui. La proba scrisă, primul loc era ocupat de o expertă contabilă care obținuse aproape punctajul maxim. Ierarhia a fost inversată du...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 04 Martie 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30