fbpx
Portokal
Români, transformați în sclavi de... români: 10 persoane, arestate în Spania (VIDEO)

Români, transformați în sclavi de... români: 10 persoane, arestate în Spania (VIDEO)


Poliția din Spania a arestat, vineri, 10 români care făceau parte dintr-o rețea de traficanți de persoane. În paralel, alți nouă românii, pe care conaționalii lor îi transformaseră în sclavi agricoli, au fost eliberați.

Rețeaua românească opera în localitatea Medina del Campo și a fost acuzată de exploatarea a zeci de muncitori sezonieri sub sclavie, potrivit publicației eldiadevalladolid.com, citată de stiridiaspora.ro.

Victimele lucrau zilnic câte 12 ore, fără pauze, fără zile libere, cu un salariu de 5,50 euro pe oră, bani pe care adeseori nici nu îi primeau. În plus, muncitorii erau cazați în cpndiții mai mult decât mizere, pentru cale, la final de lună, li se mai cereau încî 150 de euro, au precizat autoritățile din Spania.

Românii din rețea îi băteau crunt pe conaționali pentru „a-i putea control mai ușor”. Victimele erau transportate de dimineață cu niște autoutilitare pe câmpurile din provincie și erau obligați să muncească până la 12 ore pe zi.

De asemenea, autoritățile au constatat că șefii organizației au folosit unii dintre acești lucrători ca paravan pentru afacerea lor ilegală, deschizând conturi bancare pe numele lor în care erau transferați banii primiți de la fermierii pentru care lucrau, evitând astfel să fie descoperiți de Garda de Finanțe.

Poliția spaniolă a mai constatat și că unul dintre membrii principali ai rețelei se ocupa cu falsificarea permiselor de conducere străine.

 

Sursa: stiridiaspora.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top