fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 01 Octombrie 2021

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că nu se doreşte restricţionarea accesului credincioşilor care vor să vină în pelerinaj la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, cu prilejul hramului acesteia, care este pe 14 octombrie.

Publicat in Social
Europarlamentarul Dacian Cioloş a fost ales, vineri seara, în funcţia de preşedinte al USR PLUS, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne.

Publicat in Parlament
Comisia Europeană a transmis vineri condoleanțe după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în care au murit 7 pacienți de la secția de Terapie Intensivă.

Publicat in Eveniment
Biroul Procurorului Public European (EPPO) a primit până în prezent peste 2.000 de rapoarte de infracţiuni şi a lansat circa 350 de investigaţii, valoarea estimată a prejudiciilor implicate în aceste cazuri fiind de aproximativ 4,6 miliarde de euro, a declarat vineri procurorul-şef european Laura Codruţa Kovesi, într-o reuniune a Comisiei de control bugetar a Parlamentului European (CONT) desfăşurată la Bruxelles.

Publicat in Justitie
Preoţii din Iaşi au primit undă verde pentru pelerinajul de Sfânta Parascheva, care va începe, oficial, pe 8 octombrie.

Publicat in Social
Premierul Florin Cîțu anunță că i-a demis pe managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța și pe șeful Agenției Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate, ca urmare a incendiului în urma căruia au murit șapte oameni. Cîțu spune și că „cei care nu au pregătit valul 4 vor plăti”. Premierul le-a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

Publicat in Guvern
Pacienţii de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde vineri dimineaţa a avut loc un incendiu, au fost transferaţi la alte unităţi medicale din judeţ, în principal la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), Spitalul Militar şi Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare, toate având paturi cu oxigen, a anunţat medicul Rodica Tudoran de la UPU Constanţa, într-o conferinţă de presă.

Publicat in Sanatate
Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe Florin Cristian Roşca, inspector principal în cadrul ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. De asemenea, a fost reţinută Mirela Zeca, la data faptelor consilier superior în aceeaşi instituţie, acuzată de luare de mită.

Publicat in Justitie
Elevii şi preşcolarii nu vor face cursuri marţi, de Ziua Internaţională a Educaţiei, iar pentru cadrele didactice aceasta este zi liberă cuprinsă în contractul colectiv de muncă, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul Larisa Gojnete, de la Inspectoratul Şcolar Bucureşti.

Publicat in Educatie
Judecătorii de la Curtea de Apel au respins definitiv Planul Urbanistic Zonal din stradela Uzinei, care a fost votat în unanimitate de consilierii locali în 2020. PUZ-ul, făcut în zona centrală protejată a Iașului, pe un teren care a fost reglementat în trecut, aparținea firmei Concept  MSG Trade, firmă aflată în insolvență aparținând Violetei Găburici. Hotărârea de CL puternic contestată anul trecut a fost atacată în instanță de Prefectura Iași, dar și de un locuitor al zonei. În primă instanță, la Tribunalul Iași, judecătorii nu văzuseră nicio ilegalitate.

Publicat in Slideshow HOMEPAGE
Pagina 1 din 3