fbpx
 
Dan Barna: Vom fi partid de opoziție. Florin Cîțu i-a spus lui Dacian Cioloș că are sprijinul PSD

Dan Barna: Vom fi partid de opoziție. Florin Cîțu i-a spus lui Dacian Cioloș că are sprijinul PSD


Vicepreședintele Dan Barna a declarat joi seara, la Digi24, că USR va fi partid de opoziție, precizând că liderul liberal, Florin Cîțu, i-a spus lui Dacian Cioloș, președintele USR, că PNL va merge în Parlament cu un guvern minoritar, pentru că are sprijinul PSD.

Vicepreședintele USR a explicat de ce un guvern minoritar USR ar fi fost o soluție, în timp ce un guvern minoritar PNL nu ar fi fost.

„Comunicările din zona PNL erau în această logică, cum că vor merge în Parlament cu un guvern minoritar susținut de PSD. Practic, domnul Cîțu a confirmat că s-a înțeles cu domnul Ciolacu și continuă. Avem un USL 2.0 care va guverna România în perioada următoare. Dacă va veni o solicitare, o invitație la dialog din partea premierului desemnat, domnul Ciucă, și Dacian Cioloș și noi vom participa și o vom onora cum este și firesc pentru că eu cred că foarte mult că este nevoie de un guvern funcțional cu susținere parlamentară. Este nevoie ca această coaliție, singura pe care o văd funcțională, să funcționeze. Faptul că cei de la PNL și domnul Cîțu consideră că pot supraviețui cu un guvern minoritar, care să stea la cheremul capriciilor parlamentului, este o decizie foarte proastă pentru stabilitatea României”, a explicat Dan Barna la Europa FM.

Vicepreședintele USR a fost întrebat dacă nu-și reproșează că a mers cu un guvern minoritar până la votul parlamentului și a cerut votul parlamentului pentru Guvernul Cioloș, validând ideea că acesta ar putea fi o soluție, în timp ce acum afirmă că guvernul minoritar PNL nu ar putea fi o soluție.

„Nici pe departe pentru că contextul era diferit. noi am mers cu un guvern minoritar pentru că nu era posibilă constituirea unei majorități. Deci a fost o ultimă soluție disponibilă. În cazul de față este posibilă constituirea unei astfel de majorități. Deci este posibilă constituirea unei majorități PNL-USR-UDMR, suntem dispuși să purtăm un dialog pentru această majoritate. Faptul că deși având opțiune de majoritate, se preferă un guvern minoritar, face să fie diferite cele două scenarii foarte mult. Noi am mers cu un guvern minoritar pentru că nu a fost posibilă constituirea unei majorități, partidele majoritare spunând că nu doresc să participe”, a mai explicat Dan Barna.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: