fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Vladimir Putin cheamă voluntari să lupte în Ucraina

Vladimir Putin cheamă voluntari să lupte în Ucraina


Preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat ordin, vineri, armatei sale să înlesnească trimiterea unor combatanţi „voluntari” în Ucraina.

Acesta este un răspuns la trimiterea, potrivit lui, de „mercenari” de către Occident, şi a aprobat transferul sistemelor de rachete occidentale capturate de la ucraineni combatanţilor rebeli susţinuţi de ruşi în Donbas, relatează AFP şi Reuters.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a propus predarea sistemelor antitanc de fabricaţie americană, cum ar fi Javelin şi Stinger, combatanţilor din regiunile rebele Lugansk şi Doneţk.

Exprimându-se în cadrul unei reuniuni a Consiliului Securităţii Rusiei, pe care l-a convocat vineri, Putin a aprobat această idee.

Mai mult, Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, susține că peste 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu sunt pregătiți să vină să lupte alături de Rusia în Ucraina, conform Nexta.

Preşedintele rus a spus, de asemenea, că cei care doresc să se ofere ca voluntari pentru a lupta de partea forţelor susţinute de Rusia să o poată să o facă.

„Dacă vedeţi că unii oameni vor să se ducă acolo în mod voluntar şi nu numai pentru bani ca să-i ajute pe cei care trăiesc în Donbas, în estul Ucrainei, atunci trebuie să vii în întâmpinarea lor şi să îi ajuţi să se ducă în zona de luptă”, a spus Vladimir Putin, ca răspuns la o propunere a ministrului său al apărării.

Serghei Şoigu a declarat că există 16.000 de voluntari în Orientul Mijlociu care sunt gata să vină să lupte de partea separatiştilor din Donbas.

Decizia Moscovei de a trimite „voluntari” în Ucraina intervine după ce Pentagonul acuzase Rusia că recrutează mercenari sirieni cu experienţă în gherila urbană pentru a lupta în Ucraina.

Totuși, Putin spunea recent că se bazează pe militari profesioniști și că nu va trimite rezerviști sau recruți în luptă. Apoi, miercuri, ministerul rus al Apărării a admis că la operaţiunile militare împotriva Ucrainei participă şi recruţi.

Rusia, care a lansat o invazie în Ucraina în 24 februarie şi a întâmpinat o rezistenţă la care nu se aştepta, a început să recruteze combatanţi sirieni pentru a-i utiliza în preluarea controlului asupra zonelor urbane, a avertizat recent Ministerul american al Apărării, potrivit AFP.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: