fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto: Getty Foto: Getty

Oficial ucrainean, către liderii ruși: „Vă mulțumim că sunteți corupți!” Protecţia tancurilor ruseşti, din cofraje de ouă, vestele antiglonț- din carton


Şeful Agenţiei Naţionale Ucrainene de Prevenire a Corupţiei (NACP), Oleksandr Novikov, a mulțumit rușilor că sunt corupți, arătând că protecția tancurilor distruse era fabricată din cartoane de ouă, iar vestele antiglonț din carton.

O „scrisoare de mulţumire” trimisă de Novikov, la 10 martie, Ministerului Apărării rus a fost distribuită masiv după ce funcţionarul ucrainean a recurs la umorul negru pentru „a elogia eforturile” Moscovei de „a garanta înaltul nivel de corupţie din armata rusă”.

„Obiectivul acestei scrisori este de a arăta falsitatea guvernului rus, a întregului sistem, a arăta că generalii ruşi sunt slabi. Această forţă de care fac paradă în public este slăbiciune pură”, spune el, citat de EFE.

În scrisoarea sa de „mulţumire” adresată ministrului apărării rus Serghei Şoigu şi postată inclusiv în limba engleză pe pagina de internet a agenţiei pe care o conduce, Novikov a explicat că a trimis acum „scrisoarea pentru că ministrul rus încă mai are la dispoziţie un computer străin cu ajutorul cărora poate vedea fotografiile”.

„Agenţia îşi exprimă sincera gratitudine ministrului apărării Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, pentru contribuţia sa nepreţuită la faptul că mijloacele şi resursele ruse ce trebuiau folosite pentru atacul asupra Ucrainei au fost furate înainte chiar de a fi fost transferate la graniţa dintre cele două ţări. Prin participarea la munca metodică, sistematică şi de lungă durată privind furtul fondurilor destinate Armatei Ruse, care au fost alocate pentru dezvoltarea potenţialului armatei, Serghei Şoigu, împreună cu alţi oficiali din sectorul apărării, au contribuit la accelerarea lichidării ocupanţilor de pe pământurile statului suveran Ucraina”, a scris Novikov.

Şeful Agenţiei Naţionale Ucrainene de Prevenire a Corupţiei a menţionat - şi a exemplificat cu fotografii - cel puţin trei „hibe” ale armatei ruse.

Prima, armata ucraineană a descoperit că protecţia tancurilor ruseşti T-72 şi T-80 era fabricată din cartoane de ouă.

A doua, că vestele “antiglonţ” ale forţelor ruse sunt făcute din carton, în loc de plăci blindate. Astfel de veste „antiglonţ” au fost purtate de membrii echipajului vehiculului blindat rusesc Barnaul-T, capturat de armata ucraineană. “Datorită unei astfel de protecţii puternice, acum vehiculul blindat deserveşte forţele de apărare ucrainene şi ajută la combaterea agresorului”, spune Novikov în scrisoarea sa.

Iar a treia, că armata rusă foloseşte camioane ZIL-130 pentru a-şi transporta militarii. “Culoarea de un turcoaz strălucitor a camionului şi lipsa camuflajului îl fac o ţintă uşoară chiar şi pentru utilizatorul neexperimentat de armament”, remarcă Novikov.

„Totodată, mulţumiri speciale celor cărora furnizează armatei ruse raţia de alimente, a cărei dată de expirare este 2015. Din lipsă de hrană, trupele de ocupaţie ruse îşi abandonează echipamentul militar şi se predau locuitorilor din satele ucrainene pentru a putea mânca”, scrie Novikov.

Totodată, Novikov a avut şi o serie de „instrucţiuni pas cu pas” pentru militarii ruşi, al căror interes personal de a-şi salva viaţa este semnificativ mai important decât cel de a respecta ordinele comandanţilor lor, notează ironic şeful NACP. Astfel, în cazul în care traversează graniţa cu Ucraina, militarii ruşi sunt obligaţi să: ajungă la cea mai apropiată aşezare; să se îndepărteze la o distanţă sigură de echipament şi să arunce arma; să-şi ceară iertare că au trecut frontiera eludând controlul paşapoartelor; să aştepte armata ucraineană care le va permite să-şi sune mamele; să aştepte să se întoarcă acasă.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31