fbpx
 
O jurnalistă rusă a murit într-un bombardament la Kiev

O jurnalistă rusă a murit într-un bombardament la Kiev


Jurnalista rusă Oksana Baulina a murit după ce a fost lovită de bombardamentele rusești la Kiev, în timp ce filma distrugerile făcute de tirurile de rachete într-un centru comercial din cartierul Podolsky, relatează The Guardian.

Video-jurnalistă pentru un site independent de știri din Rusia, Insider, și activistă, Oksana Baulina a murit alături de un alt civil, în timp ce două persoane care o însoțeau au fost rănite și spitalizate.

Baulina era corespondent în Ucraina, de unde a făcut reportaje din Liov și Kiev, cu accent pe corupția guvernului rus.

Baulina și-a început cariera lucrând la reviste lifestyle, inclusiv Time Out Moscow și In Style, dar după un deceniu s-a orientat către activitate politică, devenind producător pentru Fundația Anticorupție.

Ea a fost închisă pentru scurt timp după ce poliția rusă a luat cu asalt sediul Fundației independente Anticorupție, unde coordona o transmisie în direct de la un miting național. După ce guvernul rus a clasificat organizația drept extremistă, ea a fost nevoită să părăsească țara, unde și-a continuat munca de reporter pentru The Insider, site specializat în investigații, verificarea faptelor și analiză politică, și Coda Story, care investighează autoritarismul.

Într-un articol care raportează moartea ei, The Insider a spus că „își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor lui Oksanei”.

Publicația a adăugat: „Vom continua să acoperim războiul din Ucraina, inclusiv crimele de război rusești, cum ar fi bombardarea nediscriminată a zonelor rezidențiale, care duc la moartea civililor și a jurnaliștilor”.

Există îngrijorări tot mai mari cu privire la pericolele cu care se confruntă jurnaliștii ucraineni care acoperă invazia Rusiei în țara lor. Nu se mai știe nimic despre fotojurnalistul Maks Levin din 13 martie.

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor a declarat că alți doi jurnaliști, Oleh Baturyn și Viktoria Roshchina, au dispărut anterior, dar că de atunci au fost eliberați de răpitorii lor, despre care se presupune că aparțin forțelor armate ruse.

Reporteri Fără Frontiere (RSF) a spus că vizarea jurnaliştilor este o crimă de război şi a adăugat că alţi trei jurnalişti au fost răpiţi de la invazie.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: