fbpx
Print this page
Foto: ISU Vaslui Foto: ISU Vaslui

O ucraineancă și cei doi copii ai ei născuți prematur la Odessa vor fi internați la Spitalul de Urgență din Bârlad


Doi copii născuţi prematur în Odessa, în urmă cu o lună şi jumătate, şi mama lor au ajuns, miercuri, în România, urmând să fie transportaţi la Spitalul „Dimitrie Castroian” din Huşi şi ulterior la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad, relatează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, copiii, născuţi la 30 de săptămâni, au necesitat îngrijiri speciale imediat după naşterea prematură şi din cauza faptului că în Ucraina bebeluşii nu mai erau în siguranţă, medicii şi părinţii au căutat soluţii pentru a-i salva.

„Au luat legătura cu autorităţile din domeniul situaţiilor excepţionale din Republica Moldova iar cu ajutorul primit de la Crucea Roşie, copiii au ajuns cu bine la punctul de trecere a frontierei Palanca. De acolo, micuţii şi mama acestora au fost preluaţi de o ambulanţă de terapie intensivă mobilă aparţinând SMURD Republica Moldova, aceştia traversând cu bine ţara vecină. În urmă cu foarte puţin timp, echipajul ambulanţei, mama şi copilaşii au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, urmând a fi duşi în Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal "Dimitrie Castroian" Huşi. De aici, copiii şi mama acestora vor fi preluaţi de ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă, care îi va transfera la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal "Elena Beldiman" Bârlad", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Reprezentanţii ISU Vaslui au mai transmis că mama copiilor este încrezătoare că totul va fi bine, ea adresându-le mulţumiri tuturor celor implicaţi în acţiunea de salvare a celor doi bebeluşi.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare