fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Încă un general rus ucis în Ucraina, anunță autoritățile de la Kiev

Încă un general rus ucis în Ucraina, anunță autoritățile de la Kiev


Kievul a anunţat vineri că forţele sale au ucis în lupte încă un general rus, de această dată în sudul Ucrainei, transmite AFP.

„Trupele noastre l-au ucis pe comandantul armatei 49 din districtul sud al Rusiei, generalul Iakov Rezanţev, într-un bombardament asupra aerodromului Cernobaivka”, situat în regiunea Herson, a afirmat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Rusia a confirmat până acum moartea în Ucraina a generalului Andrei Suhoveţki, comandant adjunct al armatei 41, după ce a luptat în Siria în 2018-2019.

Însă un alt general rus, Vitali Gherasimov, ar fi fost de asemenea ucis în timpul luptelor, potrivit Kievului.

„Un alt general cu două stele a fost ucis astăzi în tabăra rusă, este al doilea în 12 zile”, declara la 8 martie generalul american în retragere Mark Hertling, pentru postul de televiziune american CNN.

Alexander Grinberg, analist la Institutul pentru Securitate şi Strategie din Ierusalim (JISS), a spus că, dacă în cazul lui Gherasimov condiţiile morţii rămân necunoscute, generalul Suhoveţki ar fi fost ucis de un lunetist. „Ei (ruşii) s-au gândit că va fi o operaţiune de tip poliţienesc pentru a pune un guvern loial Moscovei în locul lui Zelenski. Este imposibil ca un ofiţer de acest rang să fie atât de aproape de lupte”, a spus Grinberg.

La rândul său, Elie Tenenbaum, cercetător la Institutul Francez pentru Relaţii Internaţionale (IFRI), a estimat că prezenţa în teren a ofiţerilor de rang înalt este mărturia faptului că Moscova „le cere generalilor să stea în fruntea trupelor şi să îşi asume riscuri” pentru a compensa situaţia morală dificilă a trupelor ruse.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31