fbpx
 
Captură video Captură video

În imagini nu se văd indicatoare de semnalizare la locul accidentului. Poliția Locală trebuia să asigure securitatea zonei (VIDEO)


O discuție la accidentul de azi noapte este dacă Poliția Locală nu trebuia să fie la fața locului și să asigure protecția perimetrală și fluidizarea traficului. Chiar dacă era 1 noaptea, au mai fost cazuri în care polițiștii locali asigurau securitatea zonei la anumite lucrări în timpul noptii. Deci acest lucru este o uzanță, iar Poliția Locala are și schimbul III, pe perioada nopții.

Accidentul mortal din noaptea de joi spre vineri, din zona Păcurari a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Pe imagini publicate de site-ul Alo Iași se vede clar cum autoturismul condus de o femeie aflată sub influența alcoolului, izbește violent gardul unei gospodării.

Sursele REPORTER DE IAȘI spun că Citadin a notificat oficial Poliția Locală pentru lucrarea din Păcurari, cerând asigurarea protecției pe carosabil, conform practicilor. Or la fața locului n-au fost polițiști locali, deși există un Birou special dedicat reglementării traficului în zone cu lucrări pe carosabil. Acest Birou este condus de Daniel Codreanu.

„O protectie ca la carte se face cu 200 m înainte de punctul în care are loc intervenția la stradă. Dacă o mașină a Poliției ar fi avut semalele luminoase aprinse și un polițist cu vestă fosforescentă ar fi stat în mijlocul străzii, dirijând autoturismele de la acea oră (pentru că vara se circulă destul de mult chiar și la 1 noaptea), poate că șoferița s-ar fi speriat și reacțiile sale ar fi fost controlabile. Nu știm.

Cu siguranță, răspunsul Poliției Locale va fi standard: polițiștii din proximitate executau o altă misiune la acea oră. Cazul însă va fi exploatat la maxim de firmele de asigurări și de avocații specializați în despăgubiri. Care se vor îndrepta inclusiv împotriva Poliției Locale.

Vorbim de niște conducători care iau în mod obișnuit între 18.000 și 25.000 de lei net/luna. Liviu Zanfirescu (Poliția Locală) și Marius Ionescu (Citadin) trebuie să răspundă pentru fiecare leu pe care-l primesc, pentru că la așa bani sunt responsabili și de viețile angajaților”, scrie Gabriel Gachi, editorul REPORTER DE IAȘI, pe pagina sa de socializare.

„Diversele tipuri de lucrări ce se execută în partea carosabilă a drumurilor publice, ar trebui să respecte reguli stricte de semnalizare rutieră.

Participanții la trafic, care se deplasează pe segmentul de drum afectat de lucrări, trebuie să poată reacționa din timp, funcție de particularitatea lucrării, pentru a se înlătura riscul de accident.

Conform legislației în vigoare la data prezentului material, obligațiile în acest sens se referă la semnalizarea premergătoare, semnalizarea de poziționare și semnalizarea de terminare a lucrărilor”, arată reprezentanții Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație.

„Art.341 Cod penal Efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public

    (4) Cu pedeapsa prevăzută în alin.(3) se sancţionează şi persoana autorizată de către administratorul unui drum public sau executantul unei lucrări pe partea carosabilă, care nu ia măsurile corespunzătoare pentru semnalizarea obstacolelor sau a lucrărilor pe drumurile publice, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie.”

Tânăra de 39 de ani care a produs accidentul a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore. Ea va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Cercetările sunt continuate.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30