fbpx
 
Foto: dariknews.bg Foto: dariknews.bg

Autocar românesc, zdrobit în Bulgaria. MAE: 3 români morți în accidentul rutier


Patru români au murit şi alte nouă au fost rănite într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, lângă Veliko Tîrnovo, în Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. La bord se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români.

„În urma discuțiilor avute cu autoritățile bulgare, respectiv, informările primite de la consulul României în Bulgaria, din cei 4 pacienți decedați, 3 sunt de naționalitate română, iar unul, de cetățenie turcă. Totodată, verificările continuă, misiunea fiind în dinamică”, transmite DSU.

Până la acest moment, 3 pacienți români au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență București- Floreasca cu aeronave SMURD, aflate în dotarea IGAV. Pe tot parcursul zborului, pacienții au fost asistați medical de către echipaje medicale din cadrul UPU SMURD București, Craiova și Constanța.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a informat că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgenţă de către un cetăţean român cu privire la un accident rutier grav produs sâmbătă, în zona Veliko Tarnovo, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta, potrivit informațiilor actualizate, 26 de pasageri (cetăţeni români şi cetăţeni străini).

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile bulgare pentru informaţii oficiale suplimentare cu privire la identitatea, cetăţenia şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi circumstanţele producerii accidentului.

Potrivit presei bulgare, autocarul a ratat virajul în apropiere de satul Kutsina și a lovit o mașină oprită, înmatriculată în Veliko Târnovo. Autocarul s-a lovit apoi de partea dreaptă și de un copac de pe marginea drumului.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: