fbpx
 
Foto: Facebook Foto: Facebook

A murit Dida, cea mai bătrână femelă de elefant din Kenya!


Cea mai bătrână femelă de elefant cu colţi din Kenya a murit de bătrâneţe în această ţară din Africa de Est, a anunţat marţi Kenya Wildlife Service (KWS).

Vârsta pe care o avea Dida, cunoscută pentru colţii ei lungi, a fost estimată la 60-65 de ani. Speranţa de viaţă a elefanţilor din sălbăticie este de aproximativ 60 de ani.

„Ea a murit din cauze naturale ca urmare a vârstei sale înaintate", a anunţat pe Twitter Kenya Wildlife Service.

Elefantul a trăit în vastul Parc Naţional Tsavo din sud-estul Kenyei, celebru pentru flora şi fauna sa.

Dida „şi-a condus turma de-a lungul a multe sezoane şi momente dificile", potrivit KWS.

Femelele de elefant trăiesc de cele mai multe ori în familii foarte unite, având adesea alături pui tineri, în timp ce masculii tind să fie mai solitari.

Moartea lui Dida vine la aproape o lună după ce un alt elefant celebru a murit în rezervaţia Samburu, o zonă aridă din nordul Kenyei, care se confruntă cu una dintre cele mai grave secete din ultimii 40 de ani. Monsoon ("Muson", în engleză), o femelă în vârstă de 60 de ani şi mamă a şapte elefanţi, a supravieţuit de cinci ori braconierilor. Ea a fost eutanasiată la sfârşitul lunii septembrie, după ce organizaţia non-guvernamentală Save the Elephants a declarat că starea de sănătate precară a elefantului a fost cauzată de vârsta sa înaintată, precizând că aceasta a fost "înrăutăţită de secetă".

Kenya, motor economic al Africii de Est, suferă de 40 de ani de o secetă de o intensitate fără precedent, iar foametea din regiune afectează cel puţin 4 milioane de persoane dintr-o populaţie de peste 50 de milioane de locuitori.

Patru sezoane consecutive cu ploi în cantităţi insuficiente au creat cele mai aride condiţii înregistrate după începutul anilor 1980.

Râurile şi fântânile au secat, păşunile s-au transformat în praf, provocând moartea a peste 1,5 milioane de vite numai în Kenya.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: