fbpx
 

Ministrul rus al Apărării face apel la folosirea armelor de „ultimă generație" în Ucraina


Printr-un act de disperare sau nu, Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, cere ca armata Kremlinului să facă un update în ceea privește armele pe care le folosește pe frontul din Ucraina.

Armata rusă ar trebui să folosească arme de ultimă generație în conflictul Ucraina, a declarat, miercuri, ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu.

„Trebuie să continuăm să modernizăm și să creăm sisteme avansate cu aplicarea ulterioară a acestora în operațiunea militară specială (n.r. – războiul din Ucraina)", a declarat Șoigu la o reuniune a consiliului ministerial, potrivit The Moscow Times, publicație care se declară a fi independentă de regimul de la Kremlin.

Șoigu nu a precizat la ce tipuri de sisteme de arme de ultimă generație se referea sau dacă acest lucru a marcat o schimbare strategică în războiul Rusiei în Ucraina.

Însă, afirmațiile sale vin după luni de eșecuri pe câmpul de luptă care au forțat trupele rusești să se retragă din teritoriile pe care le deținea în cel puțin trei regiuni ucrainene.

El a enumerat armele de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, dronele și sistemele de război contra-baterie ca fiind factori-cheie pentru "înfrângerea eficientă a inamicului".

„Rachetele și artileria joacă un rol semnificativ în acest sens. Astăzi vom discuta despre pași suplimentari pentru a consolida capacitățile de luptă ale forțelor rachetelor și ale artileriei, ținând cont de experiența acumulată", a adăugat Șoigu.

Ministerul rus al Apărării se va concentra asupra construirii infrastructurii pentru arme nucleare în 2023, a declarat Șoigu în cadrul reuniunii consiliului de administrație.

Președintele rus Vladimir Putin a insinuat în repetate rânduri capacitățile nucleare ale Moscovei, în timp ce invazia de nouă luni a țării sale în Ucraina s-a luptat să obțină succese de durată.

Șoigu a adăugat că 300.000 de rezerviști și voluntari au trecut prin peste 100 de tabere de antrenament rusești și belaruse în cele două luni de când Putin a ordonat o mobilizare „parțială".

Finanțarea pentru comenzile de stat în domeniul apărării ar trebui să crească cu 150% în 2023 pentru a se asigura că forțele armate beneficiază de livrări consistente de arme și echipamente, a adăugat el.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30