fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Gruparea Wagner ar fi primit flote de drone ucigașe din China, pentru atacuri în Ucraina. Tehnologie într-o „fermă de boți”

Gruparea Wagner ar fi primit flote de drone ucigașe din China, pentru atacuri în Ucraina. Tehnologie într-o „fermă de boți”


Un grup de mercenari Wagner dezvoltă în secret flote de drone sinucigașe explozive, cu ajutorul unor spioni chinezi.

Colaborarea este posibilă în urma unui acord cu serviciul secret al Chinei și vizează drone explozive care să fie folosite în războiul din Ucraina, arată publicația Daily Mail.

Flotele de drone pot fi mobilizate în raiduri, prin care pot fi atacate atât ținte civile cât și militare în Ucraina, arată sursa citată.

În acordul secret ar fi implicat chiar șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, supranumit „Bucătarul lui Putin”, și este în contradicție cu afirmațiile guvernului chinez despre neimplicarea în războiul din Ucraina, relatează The Mirror. Din China ar fi ajuns deja la Moscova peste 2.500 de drone DJI Mavix2.

Gruparea Wagner încearcă să dezvolte o platformă pentru dirijarea a valurilor de drone autonome, pornind de la cele 2.500 livrate din China. Canalul de comunicații dintre Grupul Wagner și Partidul Comunist Chinez constă în două rețele acoperite, una în Rusia și una în China. Rețeaua este responsabilă pentru transporturile clandestine de materiale de război folosite împotriva Ucrainei, indiferent de cât de mult neagă chinezii acest lucru” se arată într-un raport al serviciilor secrete, potrivit surselor citate.

Grupul Wagner are deja așa numite „ferme de boți” în Sankt Petersburg, dedicate cercetării noilor tehnologii cu drone.

Prigojin a înființat gruparea Wagner în timpul conflictului sirian din 2014, când oamenii săi au fost dislocați acolo pentru a susține interesele Rusiei, iar mercenarii săi au fost trimiși în Ucraina pentru a contrabalansa înfrângerile trupelor rusești. Rapoarte ale serviciilor arată și că Prigojin ar fi recrutat criminali condamnați la pedepse pe viață din închisorile rusești, cu contracte de șase luni în Ucraina, oferindu-le grațierea.

Wagner recrutează în prezent în Serbia, difuzând chiar reclame în mass-media locală prin care cheamă voluntari pentru a se alătura luptei împotriva Ucrainei.

Serbia și Belarus sunt singurele două țări din Europa care nu s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30