fbpx
 
El Periodico de Espana El Periodico de Espana

Ce pedeapsă a primit românul care a furat împreună cu o fostă Miss Mexic vinuri rare de 1,7 milioane de euro din Spania


O fostă concurentă la concursuri de frumuseţe din Mexic şi partenerul său cu cetăţenie româno-olandeză s-au delectat cu o cină constând în 14 feluri de mâncare la restaurantul cu stele Michelin al hotelului Atrio din vestul Spaniei, urmată de un un tur ghidat al cramei acestuia. Însă, a doua zi dimineaţă, ei au fugit cu 45 de sticle cu unele dintre cele mai bune vinuri din lume, în valoare totală de aproximativ 1,7 milioane de dolari. Legea i-a ajuns, însă, din urmă.

Un tribunal din oraşul Cáceres a anunţat luni că femeia a fost condamnată la patru ani de închisoare, iar complicele ei, cu dublă naţionalitate, română şi olandeză, la patru ani şi jumătate, după ce au fost găsiţi vinovaţi de furt în formă agravată.
Cei doi au fost, de asemenea, obligaţi la plata despăgubirilor către asiguratori, în valoare de peste 750.000 de euro (799.000 de dolari), a declarat instanţa într-un comunicat.
Potrivit instanţei, femeia de naţionalitate mexicană, în vârstă de 29 de ani, s-a înregistrat la hotel în octombrie 2021 folosind un paşaport elveţian fals şi având la ea doar un rucsac. Un angajat al hotelului care i-a ridicat bagajul a observat că acesta cântărea foarte puţin.
Femeii, care conform El Pais a concurat într-un concurs de frumuseţe în ţara sa, i s-a alăturat ulterior complicele său, un bărbat în vârstă de 47 de ani.
Ei au servit o cină constând în 14 feluri de mâncare la restaurantul hotelului şi ulterior au fost conduşi într-un tur al cramei.
La scurt timp după ora 2:00, ea a comandat o salată în cameră, distrăgând atenţia singurului membru al personalului de noapte şi oferindu-i ocazia complicelui său să ia o cheie electronică de la recepţie.
După ce el nu a reuşit să intre în cramă deoarece luase cheia greşită, femeia a încercat o nouă diversiune, comandând un desert.
Bărbatul a reuşit să ia o cheie „master" şi să intre astfel în cramă, unde a umplut rucsacul cu 45 de sticle - inclusiv o sticlă unică cu vin vechi, din secolul al XIX-lea, în valoare de 350.000 de euro. Pe lângă acestea, el a pus în rucscac două pungi cu prosoape pentru a preveni zgomotul produs de sticle.
Cuplul a părăsit hotelul înaintea zorilor şi a fugit rapid din Spania.
După ce au fost căutaţi timp de nouă luni în Europa, cei doi au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră în timp ce intenţionau să treacă din Muntenegru în Croaţia.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30