fbpx
Portokal
Uimitor! Simboluri sculptate în piatră acum 11.000 de ani arată cum au murit mii de oameni la impactul unei comete cu Pământul (VIDEO)

Uimitor! Simboluri sculptate în piatră acum 11.000 de ani arată cum au murit mii de oameni la impactul unei comete cu Pământul (VIDEO)


Simboluri sculptate pe pilonii de piatră aflaţi în situl arheologic Gobekli Tepe, din Turcia, demonstrează că, în urmă cu circa 11.000 ani, resturile unei comete au ucis mii de oameni. Alte dovezi arată că acel eveniment a distrus, de asemenea, multe specii de animale mari şi a provocat o mini epocă de gheaţă care a durat peste 1.000 de ani.

 

Cercetători din cadrul Universităţii din Edinburgh au studiat imaginile de animale sculptate pe un pilon - cunoscut sub numele de „piatra vulturului" – aflat în acest sit arheologic. Interpretând animalele ca simboluri astronomice şi folosind software-ul pentru a potrivi poziţiile lor în funcţie de modelele stelelor, cercetătorii au stabilit că evenimentul ar fi avut loc în anul 10.950 î.Hr.

 

Datarea sculpturilor coincide foarte bine cu perioada pe care o indică un nucleu de gheaţă din Groenlanda, care demonstrează, de asemenea, că evenimentul ar fi rezultatul rupturii unei comete gigante în interiorul sistemului solar.

 

Mii de ani, sculpturile par să fi rămas foarte importante pentru oamenii din Gobekli Tepe, ceea ce sugerează că evenimentul şi vremea rece care a urmat, probabil au avut un impact foarte puternic.

 

 

Cercetători de la Universitatea din Edinburgh sugerează că imaginile au fost concepute ca o înregistrare a evenimentului cataclismic, iar o altă sculptură adiţională care reprezintă un om fără cap poate indica dezastrul uman şi pierderea imensă de vieţi.

 

În plus, simbolismul sculpturilor aflate pe piloni sugerează că schimbările pe termen lung în axa de rotaţie a Pământului din acel moment au fost înregistrate folosind o formă timpurie de scriere şi că Gobekli Tepe era un observator de meteoriţi şi comete.

 

Descoperirea sprijină, de asemenea, o teorie conform căreia este foarte posibil ca Pământul să experimenteze perioade în care impactul cu comete este mult mai probabil, datorită faptului că orbita Pământului intersectează inele orbitale de fragmente de comete în spaţiu. Studiul a fost publicat în Mediterranean Archaeology and Archaeometry.

 

„Se pare că Gobekli Tepe a fost, printre altele, un observator care monitoriza cerul nopţii. Unul dintre pilonii săi pare să fi servit ca un monument al acestui eveniment devastator - probabil cea mai dezastruoasă zi din istoria sfârşitului erei glaciare”, a declarat Dr. Martin Sweatman, din cadrul Şcolii de Inginerie a Universităţii din Edinburgh.

 

(Sursa: Epoch Times România)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Ianuarie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top