fbpx
 
Idei de vacanţă în 2019: Cele mai bune oraşe pentru cei care preferă turismul la pas

Idei de vacanţă în 2019: Cele mai bune oraşe pentru cei care preferă turismul la pas


Plimbările prin oraşele vizitate sunt atracţii în sine pentru cei mai mulţi turişti, iar unele metropole au ajuns deja celebre pentru oferta destinată turiştilor ce preferă traseele pietonale. Oraşul Voncouver din Canada este plin de hărţi instalate pe marginea trotuarelor pentru a oferi detalii turiştilor dornici de plimbare. De la False Creek, până la piaţa de produse proaspete, până la parcul Lost Lagoon, zonă o urbană amenajată special pentru cei care vor să se plimbe. Mai mult, cei dornici să intre în detalii pot să aleagă tururi ghidate cum este cel dedicat istoriei lumii interlope din oraş, potrivit unui top făcut de cei de la platforma online Ecophile.

Florenţa este considerată una dintre cele mai bune destinaţii pentru cei care vor să se plimbe. Multe zone din oraş nici măcar nu sunt deschise pentru maşini. Fiecare zonă are propriile ei oferte de tururi ghidate. Centrul istoric, zona din jurul Domului şi explorarea galeriilor Uffizi sunt cele mai cunoscute atracţii pentru cei care vor să fie siguri că fiecare are ce să le ofere în aventura lor turistică.

La Ierusalim, în Israel nici nu are rost să te gândeşti să intri altfel decât pe jos. Dacă vrei să ajungi la Zidul Plângerii ori la Cupola Stâncii sau să te strecori printre pelerinii din Biserica Sfântului Mormânt, nu poţi să te bazezi decât pe mersul pe jos. Cotloanele cetăţii trec potrivit împărţirii tradiţionale din zona evreiască în cea creştină, armeană şi musulmană.

În Croaţia, este destinaţia ideală pentru o cei care vor să fie seduşi în ritmul unei plimbări. O parte dintre peisajele care se dezvăluie celor care iau la pas cetatea de la malul mării Adriatice par cunoscute. Mai ales celor care au urmărit serialul ”Urzeala Tronurilor”. Colţuri din Oraşul Vechi şi detaliile medievale ale construcţiilor bine păstrate au oferit câteva dintre locaţiile de filmare pentru producătorii cunoscutului serial. Străzile înguste şi perspectiva care se deschide celor care coboară spre plaja Banje arată cât de bine e să nu ai nevoie de transport pentru locul în care alegi să călătoreşti.

Ceva mai mic este oraşul marocan Marrakech. Situat la poalele muntelui Atlas, oraşul amestecă în mod spectaculos zone tradiţionale şi vechi şi confortul oferit de tehnologia modernă. Perspective istorice îi aşteaptă pe turişti la Medina, la moscheea Koutubia, Palatul Badia sau în piaţa Djemaa el-Fna, unde a fost arătat locuitorilor elefantul trimis de Regina Victoria sultanului din Maroc şi unde cândva aveau loc execuţiile publice.

Sigur, asta nu înseamnă că oraşe celebre pentru traseele pietonale ca Paris, New York, Edinburgh, Melbourne sau Buenos Aires au pierdut ceva din farmecul care le-a făcut celebre. Doar că nu mai sunt singure.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30