fbpx
 
EDITORIAL Gabriel GACHI: E debandadă imobiliară pentru că Iașul nu mai are primar

EDITORIAL Gabriel GACHI: E debandadă imobiliară pentru că Iașul nu mai are primar


Bâlciul de pe mica esplanadă din CUG, unde Zămosteanu vrea bloc, era previzibil de-un secol, dinainte de-a se naşte Chirica. Tot CUG-ul ştie acum că Zamosteanu e omul lui Chirica, asta e cel mai uşor de înşurubat în mintea oamenilor, şi mă întreb ce are în cap „nepotul Doinei Cornea" de la Iaşi:

- să-şi bage picioarele în toate insulele de alegători din cartierele unde se fac blocuri prin „îndesire", considerând că sunt nesemnificativi numeric şi nu afectează numărul total de voturi?

- sau să-şi bage picioarele în al doilea mandat, deşi reconfirmarea după primul mandat este de 100% în oraşele mari din România, de la Revoluţie încoace, şi să bifeze „to do list"-ul personal până în mai 2020?

Fără un PSD agresiv, planul lui Chirica încă merge. Zămosteanu are acolo 800 mp, insuficient pentru un P+10, dacă trăim totuşi într-o normalitate, şi mai cerea 300 mp de la Primărie. S-a spus de anul trecut că va fi un scandal monstru, că femeile îşi plimbă copiii în landouri pe aleile din Răzoarelor şi că pensionarele stau la bârfă pe câte-o bancă de-acolo.

Cinismul e să spui că nu poţi influenţa apariţia blocurilor pentru că sunt 10 instituţii care dau avize şi nu se împotriveşte niciuna, asta deja repetă Chirica şi Harabagiu de o bună bucată de vreme, de când i-a legat Asimionesei cu lanţul de calorifer, ca să-i semneze proiectele imobiliare aberante. Avizul real, al întregii afaceri, care include INTEGRAREA urbanistică în oraşul pe care îl are pe mână, este al Primăriei. Mediul sau Pompierii nu răspund de Iaşi, Chirica da.

Dacă Mihai Chirica e mic şi neputincios sub presiunea atâtor instituţii care dau avize, atunci hai să desfiinţăm postul de primar, hai să desfiinţăm toată Primăria, să lăsăm consilierii locali să-şi împingă pe rând toate proiectele – „azi eu, mâine tu, împărţim lot cu lot tot oraşul" - şi să nu mai pierdem timpul cu organizarea administrativă a unei societăţi moderne. Să fie anarhie, stat dezorganizat ca în Epoca de Piatră. Fiecare clan de capul lui, că asta a făcut Chirica din Iaşi: nu ordine, nu interes general, nu garanţia unui mâine mai bun ca azi. Junglă, te culci noaptea, dimineaţă nu ştii ce te aşteaptă. Haos.

Scoţi 50.000 de maşini din trafic, nu te atingi de blocuri, apoi îţi ceri scuze şi faci o grădiniţă pe mandat. Republica se dărâmă în Centru şi stai cu 90 milioane de lei necheltuite în 2018, pe investiţii. O crimă să ţii 20 milioane de euro blocate la mijloc de mandat.

Ce să facă Zămosteanu dacă nu ai primar? Construieşte, o să se ia la bătaie cu oamenii din două scări de bloc, pentru că la asta se reduce totul, capitalism sălbatic vs. armonie socială, dacă n-ai autoritate, dacă cel cu numele de primar se ascunde sub masă şi întreabă: s-a terminat, pot să ies?

De asta sunt curios dacă Mihai Chirica şi-a făcut planul de a nu mai fi deloc primar sau doar de-a lăsa Iaşul fără primar încă 4 ani. Nu ştiu dacă am fost înţeles.

 

Article image
Chestionat în plenul ședinței de Consiliu Local despre apartamentul soacrei, Harabagiu a evitat răspunsul. Câtă generozitate: soacra viceprimarului Harabagiu a plătit cel mai mic preț într-un bloc ridicat în centrul Iașului de dezvoltatorul Cristin Zămoșteanu. Cu trei luni mai devreme, pentru lucrări fără autorizație făcute de Zămoșteanu la acest bloc se aprobase intrarea în legalitate de către Comisia de Urbanism a Consili...
Autor Cezar Moraru Anchete 15 Noiembrie 2018


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: