Spectacol subacvatic – fascinantă colonie de corali moi în Insulele Azore, apărută după erupții vulcanice devastatoare (VIDEO)

Spectacol subacvatic – fascinantă colonie de corali moi în Insulele Azore, apărută după erupții vulcanice devastatoare (VIDEO)


O colonie de corali moi va fi una dintre primele comunităţi care vor creşte în zona afectată de erupţia vulcanică ce a avut loc în insula El Hierro acum 8 ani, afirmă un grup de experţi.

Expediţia spaniolo-portugheză EXPLOSEA2 a descoperit o grădină unică de corali moi în zona Insulelor Azore, unde, în 1959, s-a produs o erupţie vulcanică subacvatică devastatoare.

Potrivit afirmaţiilor autorilor expediţiei, descoperirea poate oferi un model de refacere ecologică în urma erupţiei vulcanului Restinga, care a avut loc pe insula El Hierro din Insulele Canare (Spania), în 2011 şi 2012, precum şi pentru alte cazuri similare, relatează publicaţia ABC, citată de Epoch Times.

Grădina înflorită de corali moi este situată între 125 şi 160 de metri adâncime, la vest de Insula Faial (Portugalia) şi constituie o zonă biologică bogată. Este, de asemenea, prima grădină de corali înfloriţi cunoscută în arhipelagul Azore.

Coralii moi sunt o categorie aparte de corali, aparţinând Ordinului Alcyonacea, ce nu secretă schelet calcaros. Coralii moi prezintă doar mici componente de carbonat de calciu, numite spicule ce oferă coralilor o oarecare stabilitate. Spiculele pot fi atât unite cât şi dispersate, acestea având rolul de a întări şi proteja polipul. Spre deosebire de coralii duri, aceştia pot supravieţui în ape bogate în substanţe organice, unde lumina pătrunde mai greu, folosind ca principală sursă de hrană, energia rezultată din simbioza cu Zooxanthellae. Deşi coralii moi par lipsiţi de apărare în faţa prădătorilor, nu este deloc aşa, spiculele pot descuraja unii peşti acţionând ca spinii unor trandafiri, iar toxinele pe care aceştia le conţin cu siguranţă îi vor apăra, deoarece oferă peştilor un gust oribil sau chiar îi pot omorî.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top