Dansul hipnotic al unei misterioase creaturi translucide, descoperită în adâncurile Oceanului Pacific (VIDEO)

Dansul hipnotic al unei misterioase creaturi translucide, descoperită în adâncurile Oceanului Pacific (VIDEO)


În timpul unei expediţii pe Insula Baker în Oceanul Pacific efectuată de „Nautilus” - nava organizaţiei non-profit Ocean Exploration Trust fondată de oceanograful Robert Ballard (descoperitorul epavei Titanicului) - unii cercetătorii au descoperit, la o adâncime de 790 de metri, un organism ciudat care se deforma, creştea şi îşi micşora suprafaţa translucidă în mod hipnotic, scrie Epoch Times.

Aceştia aveau în faţă o Deepstaria, o meduză din clasa Scyphozoa, caracterizată printr-un corp foarte subţire, asemănătoare unei umbrele deschise, fără tentacule marginale sau palete bucale.

 

Scyphozoa reuşeşte să se mişte contractând şi relaxând suprafaţa translucidă ca pe o umbrelă şi neavând tentacule înţepătoare, aşteaptă în poziţie verticală ca prada să intre sub clopotul mare şi apoi să îl închidă, prinzând-o în capcană.

Un destin diferit îl aşteaptă, în schimb, pe micuţul izopod roşu care este prins în interiorul acestui specimen. Capturate sau mai bine zis puse în „pungă", aceste crustacee mici par să trăiască în asociere cu Scyphozoa, ascunzându-se de prădători şi, în acelaşi timp, hrănindu-se cu ţesutul meduzelor.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top