fbpx
 
Pesedistul Chirica, botezat liberal de Orban și Iohannis. În PNL Iași se pregătește revolta

Pesedistul Chirica, botezat liberal de Orban și Iohannis. În PNL Iași se pregătește revolta


Liberalii au bătut palma cu Mihai Chirica pentru o nouă candidatură la funcția de primar al municipiului Iași.

Surse din interiorul PNL au declarat pentru REPORTER DE IAȘI că Mihai Chirica este sprijinit puternic de liderul liberalilor din Suceava, Gheorghe Flutur, care are interese în domeniul construcțiilor în Iași. Chirica mai e susținut și de Klaus Iohannis, lider informal al partidului.

Totodată, ieri, deputatul Marius Bodea a fost anunțat oficial în sediul din Modrogan al partidului că Mihai Chirica va fi candidatul PNL la Primăria Iași, edilul urmând să-și anunțe intrarea în partid în zilele următoare.

Anunțul privind candidatura lui Chirica din partea PNL va fi făcut în următoarele 72 de ore.

Fostul lider al liberalilor ieșeni, Cristian Adomniței, a postat în această seară un mesaj pe pagina sa de Facebook care pare să confirme informațiile REPORTER DE IAȘI.

„Sunt mai mult ingrijorat decat intristat.

Compromisul va fi imposibil de justificat onest si va impieta imaginea tururor pe mult timp de azi inainte, cu un singur castigator cert (si nu, nu este unul colectiv).

Este o voltă la limita ratiunii”, este mesajul postat de Adomniței.

 

Mihai Chirica a fost întrebat azi de jurnaliști în privința candidaturii sale la primărie, însă a evitat un răspuns tranșant. L-a invocat iarăși pe Klaus Iohannis, pe care l-a lăudat că a promulgat legea cu autostrada.

Chirica a declarat că va decide în viitorul apropiat dacă va candida independent sau din partea unui partid, precizând că „toți cei care înțeleg că sprijinul acordat Moldovei înseamnă dezvoltarea României îi vor fi parteneri“.

„Voi anunța dacă voi candida independent sau pe liste. Suntem o provincie caralegiană, în  momentul de față, nu ne găsim nici candidații. Una peste alta, va trebui să iau și eu o cale pe care să merg. Ea poate fi definită, trasată de niște principii. Principalul principiu este conlucrarea cu Iașul și Moldova, pentru dezvoltarea acestei regiuni”, a afirmat Mihai Chirica, citat de „Ziarul de Iași”.

Alexe așteaptă sondajele

Costel Alexe, liderul PNL Iași, a evitat în ultima perioadă să dezvăluie numele candidatului liberal și, deși media locală aflase pe surse că acesta va fi Mihai Chirica, Alexe a preferat să păstreze suspansul, invocând așteptarea rezultatelor unui sondaj comandat de conducerea centrală a partidului.

„Dacă preşedintele filialei nu ştie care sunt rezultatele, înseamnă că tot ceea ce a apărut pe reţele de socializare sau în presă sunt simple intoxicări“, a declarat Alexe la conferința de presă susținută duminică, la Iași.

La aceeași întâlnire cu presa, Alexe afirma că PNL Iaşi nu-şi propune să primească edili PSD în partid, iar în ceea ce priveşte venirea lui Mihai Chirica la liberali „nu au existat discuţii de acest gen“.

„Cei care vor candida la primăriile reşedinţă de judeţ din ţară şi preşedinţia CJ vor fi desemnaţi de Biroul Executiv Naţional în urma cercetărilor sociologice. PNL va termina sondajul la finalul săptămânii următoare, urmând ca rezultatele să fie prezentate în Biroul Executiv. N-au fost discuţii nici directe, nici indirecte, indiferent de ceea ce s-a speculat, privind venirea lui Mihai Chirica la PNL.  Până la finalul lunii februarie, PNL va prezenta candidaţii pentru municipii şi pentru şefii de consilii judeţene“, a spus Costel Alexe.

La nici 24 de ore distanță, la partid se știa deja că fostul lider PSD, Mihai Chirica, va fi candidatul PNL pentru Primaria Iași.

Surse din partid ne-au declarat că, în urma acestor hotărâri luate la nivel central, se pregătesc proteste la Biroul Politic Local al PNL Iași.

Prima reacție „la cald” a editorului REPORTER Gabriel Gachi

„Cristi Adomnitei spune că deznodământul s-a produs. Vocile membrilor PNL nu se aud în această seară. Dulgheru îşi numără banii de la Padoc. Este finalul a trei ani de blat din partea grupării adunate în jurul lui Costel Alexe, în mare parte escroci care ciugulesc de ani de zile din banul public şi se bat cu degetele pe burtă.

Nicio inversiune în ultimii 30 de ani la Iaşi. Continuitate deplină. Oamenii de afaceri, mediul universitar cască gurile şi se uită. Atât ştiu. PNL va fi un mehlem format din Căliman, Crucianu, Chirica, Harabagiu, Boca, Niculiță, Holicov, Rotariu (care stă cu orele în biroul arhitectului-șef Mustiață şi mânjeşte uşile ziariştilor cu fecale), Dumitrașcu (vechi atârnător al lui Nichita), Juravle, Nepotu, hop şi Dangă (mereu politicos, mereu la datorie), Alexe, Dulgheru... Sunt toţi din acelaşi film, un amestec greţos de tupeu şi contracte publice.

Iaşul va rămâne în urmă. Chirica va fi ca un guru care va delira viziuni apocrife. O sectă cu ramificaţii în statul profund, extrem de ipocrit şi corupt”, scrie Gabriel Gachi pe pagina sa de Facebook.

 


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: