fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 29 Mai 2024

Alianța pentru Unirea Românilor propune crearea a patru centre noi de imagistică în județul Iași. Obiectul cuprins în programul de guvernare locală a AUR prevede construcția centrelor de screening și imagistică în Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău și Podu Iloaiei, tocmai pentru ca locuitorii acestor orașe și a comunelor învecinate să nu mai fie obligați să vină zeci de kilometri până la Iași pentru un control medical.

Publicat in Politica Locala
În urmă cu câteva zile, Tribunalul Iași a făcut publică motivarea deciziei din procesul în care, în 2022, Corneliu Prepeliță, jurist la Institutul de Psihiatrie „Socola”, a contestat decizia angajatorului de a-l concedia. În septembrie 2023, un complet de judecată a anulat această decizie, respingând principalul reproș al comisiei de disciplină la adresa lui Prepeliță: faptul că nu s-a prezentat la mai multe procese cu miză pentru unitatea medicală. Instanța a mai obligat spitalul să-i achite salariile pe mai mult de un an, cât acesta a fost șomer. Institutul „Socola” poate depune apel în termen de 10 zile de la momentul în care va primi motivarea acestei decizii.

Publicat in Anchete
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Publicat in Justitie
Un bărbat care încerca să construiască o bombă a decedat, anchetatorii găsind în locuinţa acestuia din municipiul Feteşti mai multe obiecte susceptibile a conţine materiale pirotehnice şi explozive.

Publicat in Social
O fată în vârstă de 15 ani s-a sinucis miercuri, în anexa unui imobil din localitatea Şura Mare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

Publicat in Social
ANAF a scos la licitație mai multe apartamente și o vilă ale fostului său șef, ca ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu. Vlădescu a fost condamnat la peste 7 ani de închisoare în dosarul de corupție privind calea ferată București-Constanța.

Publicat in Justitie
Autorul unui accident soldat cu trei morţi, produs în august 2023 pe DN1, la Sântimbru, judecat în stare de libertate, a fost condamnat miercuri de Judecătoria Alba Iulia la 5 ani închisoare, potrivit soluţiei publicate pe portalul instanţei.

Publicat in Justitie
Un cetăţean moldovean a fost arestat în Ucraina, fiind suspectat că lucra pentru Serviciul de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB) şi că, la indicaţia serviciilor speciale ruseşti, ar fi incendiat staţii electrice în regiunea Odesa, informează un comunicat al serviciului de informaţii ucrainean SBU.

Publicat in Eveniment
Actualul președinte al României, Klaus Iohannis, ar fi presat pentru a se retrage din cursa pentru conducerea NATO. Între timp, la Bruxelles, sunt vehiculate mai multe variante de rezervă pentru președintele român. 

Publicat in Presedintie
Timp de trei ani, două femei din Arad au pretins că sunt medici stomatologi şi au avut şi pacienţi, deşi niciuna nu deţine drept de practică.

Publicat in Justitie
Pagina 1 din 4