fbpx
 
PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu


PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Grindeanu, unul din cei patru premieri din România demiși prin moțiune de cenzură și singurul dat jos de propriul partid.

„Am depus moţiunea de cenzură”, a afirmat Grindeanu, penultimul premier din România demis prin moțiune de cenzură.

Potrivit acestuia, probabil moțiunea va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare.

Grindeanu a susţinut că Guvernul actual „este un dezastru pentru români şi pentru firnele româneşti”.

„Au fost înghetaţe pensiile, au fost înghetaţie salariile, au fost îngheţate alocaţiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela lor politică.

Românii, în aceste luni, au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîţu românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, preţul pe litrul de benzină a ajuns la 6 lei, 70% dintre români spun în acest moment că România merge într-o direcţie greşită. Sperăm că printre cei 70% să se găsească şi parlamentari ai actualei coaliţiei de guvernare care să voteze”, a mai susținut Sorin Grindeanu, citat de News.ro.

El a precizat că PSD contează şi pe voturile AUR pentru moţiune și a reamintit că Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru postul de premier.

Cei patru premieri din România demiși prin moțiune de cenzură sunt: Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu, Sorin Grindeanu și Viorica Dăncilă.

Moțiune de cenzură pe versuri de Bacovia

Titlul moţiunii este „România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".

Textul moțiunii de cenzură începe cu un motto din versurile poetului George Bacovia: „Prin fumul de țigări, ca-n nouri/ Gândeam la lumi ce nu există...".

PSD acuză Guvernul Cîțu că duce economia țării „spre prăpastie cu o viteză uluitoare” și că nivelul de trai al românilor se prăbușește.

„Guvernarea PNL-USR-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depășit 6 lei. Numai „lucruri fantastice”!!!

Datoria publică bate record după record, iar de ținta de deficit de 3% nu își mai amintește nimeni! Cu toate acestea, alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate și antreprenorii se plâng că statul nu le plătește lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat!", scriu social- democrații în textul moțiunii de cenzură.

Este prima moțiune de cenzură cu care se confruntă Guvernul Cîțu.

Pentru a fi adoptată moțiunea de cenzură și înlăturat Guvernul este nevoie de votul a 234 parlamentari, jumătatea plus unu din numărul de mandate. În prezent șansele pentru a fi adoptată moțiunea sunt mici și asta pentru că Opoziția reprezentată de PSD și AUR are împreună doar 203 de voturi (PSD - 157 de mandate AUR - 46 mandate).

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: