fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Salon devastat de un pacient agresiv de la Spitalul Județean Botoșani. Jandarmii au intervenit cu scuturi și sprayuri lacrimogene

Salon devastat de un pacient agresiv de la Spitalul Județean Botoșani. Jandarmii au intervenit cu scuturi și sprayuri lacrimogene


Scene incredibile au avut loc, luni dimineața, într-un salon al Spitalului Județean Botoșani. Un pacient agresiv, în vârstă de 57 de ani, a devastat salonul, a spart geamurile, iar mai apoi s-a baricadat în interior.

Personalul medical a chemat jandarmii, însă, nici oamenii legii nu au putut să îl potolească. Ca să poată intra peste el, au fost nevoiți să se echipeze cu scuturi, apoi au folosit și sprayuri lacromogene. În cele din urmă, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie.

Inițial, oamenii legii au fost sunați duminică seara de soția bărbatului, care a reclamat că este sechestrată în locuință de acesta. La fața locului au ajuns două echipaje de poliție și o ambulanță. Agenții l-au imobilizat imediat pe individul de 57 de ani și apoi l-au transportat la spital, unde a fost internat.

Delia NeniScu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani: „Soțul femeii avea un comportament recalcitrant, motiv pentru care a fost preluat de polițiști și transportat la o unitate spitalicească”.

Din Unitatea de Primiri Urgențe, bărbatul agresiv a fost trimis la Spitalul de Psihiatrie însă, acolo a fost redirecționat către Spitalul Județean din Botoșani cu suspiciune de accident vascular cerebral.

Luni dimineața, când o asistență intenționa să îi pună o perfuzie, bărbatul a început să se agite. Atunci personalul medical a solicitat intervenția jandarmilor.

Între timp, pacientul s-a baricadat în salon, a spart geamurile și a devastat camera. Cum forțele de ordine nu puteau intră peste el, au format un dispozitiv de intervenție, au spart ușa salonului și l-au imobilizat.

Dan Izotov, purtător de cuvânt al IJJ Botoșani: „Jandarmii au procedat la imobilizarea barbatului care, între timp se baricadase în interiorul salonului, folosind paturile și a devastat salonul. Au fost întocmite acte penale pentru distrugere, iar bărbatul a fost internat la Secția de Psihiatrie”.

Spitalul Județean s-a constituit parte civilă în acest caz și asta pentru că mare parte din mobilierul și echipamentele salonului au fost distruse de bărbatul agresiv. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în acest incident.

Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani: „A prezentat un episod de agitație psiho-motorie în cursul căreia a distrus parțial salonul din cadrul secției amintite. A ieșit din salon, s-a comportat zgomotos, după care, din informațiile pe care le am, s-a baricadat în interiorul salonului și a provocat distrugerea parțială a acestuia”.

Bărbatul va fi evaluat psihiatric în următoarele zile. Polițiștii și jandarmii au întocmit pe numele lui un dosar penal pentru distrugere.

 

Sursa: Știrile Pro TV


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac