fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Inspector antifraundă anchetat de DNA pentru luare de mită, găsit spânzurat în locuința sa

Inspector antifraundă anchetat de DNA pentru luare de mită, găsit spânzurat în locuința sa


Un inspector al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava care au fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi, s-a spânzurat în locuinţa sa din comuna Şerbăuţi a judeţului Suceava, informează „Adevărul”.

Alexandru Rebenciuc, fost inspector al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, şi-a pus capăt zilelor. Bărbatul a fost găsit fără suflare de soţia sa, în locuinţa familiei din satul Călineşti Cuparencu a judeţului Suceava.

Deşi nu au fost stabilite oficiale motivele care l-au determinat pe bărbat să facă gestul necugetat, unii dintre apropiaţii acestuia spun că nu ar fi suportat presiunea anchetei penale.

Alexandru Rebenciuc era anchetat împreună cu fosta sa colegă de serviciu Alexandra Volf. Cei doi erau inspectori la momentul comiterii faptelor.

„În perioada 12 mai 2021 - 30 iunie 2021 (...) inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins pentru sine şi pentru colaboratoarea sa, inculpata Volf Alexandra Evelina, diferite sume de bani de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării, de către cei doi inspectori, a unor controale. (…) Pentru a favoriza societatea comercială, cei doi inculpaţi ar fi inserat în cuprinsul proceselor verbale menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu au sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi prejudiciat statul cu suma de 78.772 lei, reprezentând obligaţiile fiscale ce ar fi trebuit calculate şi impuse societăţii controlate, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză. Pentru „ajutorul” oferit omului de afaceri, Rebenciuc Alexandru ar fi primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Cartierul Austriac