fbpx
 
Colaj foto: Monitorul de Botoșani Colaj foto: Monitorul de Botoșani

Accident grav produs în Botoșani de o mașină condusă de un copil de 12 ani


Un copil de 12 ani a provocat un accident soldat cu rănirea a două persoane în Botoșani, iar polițiștii au întocmit dosar penal fără a ști însă pe cine să pună sub acuzare, întrucât nu este clar cum a ajuns băiatul să conducă mașina.

Incidentul a avut loc duminică în centrul localității Cătămărăști Deal, când un bărbat de 51 de ani care conducea un VW Touran s-a trezit brusc în față cu o Toyota CHR, ce a ieșit de pe acostamentul străzii și accelera înspre el, scrie Monitorul de Botoșani.

Șoferul a frânat brusc și a tras de volan, dar nu a mai putut evita impactul, în urma căruia s-au declanșat airbagurile și au fost răniți ușor atât bărbatul de la volan, cât și soția aflată în dreapta sa.

„Când ne-am dat jos am avut şocul să constatăm că de la volanul celeilalte maşini cobora un copil. Am aflat ulterior că avea 12 ani. Apoi mama lui a ieşit dintr-o curte din zonă ţipând”, a povestit femeia din maşina avariată.

Mama copilului care a produs accidentul a spus că a lăsat mașina cu motorul pornit, iar copilul ei de un an atins din greșeală schimbătorul de viteză, motiv pentru care mașina s-ar fi pus singură în mișcare, iar băiatul de 12 ani a sărit pe locul șoferului pentru a o opri.

Ulterior, însă, copilul de 12 ani a spus că nu știe cum a ajuns pe scaunul șoferului, deși cei din mașina lovită au declarat că autoturismul accelera înspre ei.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au deschis deja un dosar penal, însă fără ca vreo persoană să aibă o calitate în dosar, pentru început.

„În prezent se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis. Se fac cercetări pe faptă, pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: