fbpx
 
Achiziție spectaculoasă a milionarului Nseir la preț de chilipir: hotel de 102 camere. Profit de 4,5 milioane de lei cu doar 14 angajați!

Achiziție spectaculoasă a milionarului Nseir la preț de chilipir: hotel de 102 camere. Profit de 4,5 milioane de lei cu doar 14 angajați!


Ieșeanul Michael Nseir a dat o lovitură în afaceri. Recent, prin firma sa Moldoplast, el a cumpărat un hotel cu patru etaje aflat în construcție, de mai mulți ani, în centrul municipiului Sibiu. Imobilul a fost vândut de un executor judecătoresc, prețul de începere de la ultima licitație fiind de 2,27 milioane de euro. În Iași, Nseir deține Hotelul Ramada pe care l-a închiriat unui vechi partener de afaceri, Andrei Panaitescu.

S-a sinucis proprietarul

Hotelul din Piața 1 decembrie 2018 numărul 10 a aparținut firmei Sephora Impex SRL, societate din grupul sibian Polisano (import şi distribuţie de produse farmaceutice, parafarmaceutice, cosmetică şi aparatură medicală) al cărui fondator, Ilie Vonica, s-a sinucis în 2014. Imperiul său, care l-a propulsat pe Vonica în topul celor mai bogați români, s-a destrămat rapid, fiind vândut bucată cu bucată.

Pe mâna portăreilor a ajuns și un proiect demarat de Vonica în 2005, atunci când a cerut și obținut de la Primăria Sibiu, condusă de actualul președinte Klaus Iohannis, un teren de circa 1.600 de metri pătrați evaluat la 88 de euro metrul pătrat. Vonica a mai adăugat circa 700 de metri pătrați și a demarat construcția, fără a o termina vreodată. În acest moment, imobilul are regimul de înălțime S+P+Mezanin+4E+Mansardă și este proiectat să aibă 102 camere.

Credit pentru continuarea lucrărilor

După moartea patronului, firma Sephora Impex nu a putut plăti o datorie de 22,8 milioane lei către o firmă de asigurări, în contul debitului fiind scos la vânzare hotelul și terenul aferent. În 2017, un evaluator a stabilit valoarea proprietății la 3,03 milioane de euro, fără TVA, dar nu s-au înregistrat amatori, așa că pentru termenul din octombrie 2018 – ultimul făcut public - , executorul judecătoresc Bogdan Suciu din Sibiu a scăzut prețul la 2,28 milioane euro.

Ulterior, adjudecatarul licitației, patronul Moldoplast, Michael Nseir, a convocat acționarii firmei într-o Adunare Generală Extraordinară. Aceasta va avea loc pe data de 15 aprilie 2019, iar pe ordinea de zi se află aprobarea dobândirii imobilului din Sibiu, conform procesului-verbal de adjudecare a licitației, și contractarea unui credit de maximum 2 milioane de euro, girat cu mai mult imobile deținute de societate în municipiul Iași, pe Calea Chișinăului nr. 23.

Mai trebuie 5 milioane de euro

În 2017, atunci când complexul fusese scos la licitație pentru prima oară, presa din Sibiu anunța că anterior acesta fusese pus pe tarabă, pentru 4 milioane de euro, chiar de moștenitorii lui Vonica. „Sibiul are un grad de ocupare peste media națională, deci este evident că face sens o astfel de afacere. Dar pentru unii care vin din industrie și se pricep. Noi nici nu avem bani ca să finalizăm investiția. Acolo mai trebuie aproximativ cinci milioane de euro pentru a finaliza acel hotel de patru stele”, declara, pentru turnulsfatului.ro Remus Borza, președintele Grupului Polisano.

În același articol, Borza estima investițiile realizate până atunci pentru respectivul hotel la aproximativ șase milioane de euro.

În ultima vreme, lui Nseir îi merge din plin

Și-a diversificat afacerile

Nseir (57 de ani), cetățean român de origine siriană, este unul dintre cei mai bogați ieșeni, având afaceri în domeniul confecțiilor (Michael Com, My Plast Investments, alături de Doina Cepalis), turism (Hotel Ramada, prin Juventus SA) și, cel mai recent, imobiliare. În ultimul tip de business a intrat anul trecut, după ce a preluat firma Iași Conf, ce are mai multe clădiri pe un teren peste drum de Carrefour Felicia.

Producătorul de mase plastice Moldoplast l-a cumpărat în condiții foarte avantajoase de la Statul Român. Nseir a lichidat producția și a transformat terenul și clădirile în afaceri imobiliare: sediul administrativ, aflat într-o stare avansată de degradare, l-a vândut la un preț exorbitant către Agenția Națională de Cadastru, iar pe o parte din teren s-a construit magazinul de bricolaj Baumax.

Moldoplast este deținută de Nseir prin intermediul firmei International Import Export SRL. În 2017, firma Moldoplast a avut o cifră de afaceri de 7,8 milioane de lei, venituri de 9,4 milioane de lei, un profit net de 4,5 milioane de lei și 14 angajați, obiectul de activitate fiind „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.”


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: