Cerb filmat în sălbăticie, într-o pădure din Parcul Național Călimani (VIDEO)

Cerb filmat în sălbăticie, într-o pădure din Parcul Național Călimani (VIDEO)


Imagini foarte frumoase cu un cerb care se hrănește într-o pădure din Parcul Național Călimani au fost suprinse de un angajat al Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a publicat pe canalul de YouTube imagini foarte frumoase cu un cerb care se hrănește într-o pădure din Parcul Național Călimani. Imaginile au fost suprinse Cristin Cireș.

Fauna din parc este monitorizată atent și cu caracter permanent, de specialiștii Romsilva, se arată în descrierea videoclipului. Cerbii „leapădă” coarnele la sfârșitul iernii – începutul primăverii, acestea crescând la loc, la fel de maiestuoase, până la jumătatea verii. Toamna, în a doua jumătate a lunii septembrie are loc boncănitul, adică perioada de împerechere în care masculii își dispută supremația asupra cârdurilor de ciute.

Cerbul este un animal erbivor, adaptat zonelor montane cu păduri întinse, unde găsește condiții de hrană și adăpost potrivite, dar poate fi regăsit și în zonele de deal. În ultimele decenii a ajuns să fie prezent chiar și în zonele de câmpie.

Pădurile din Parcul Național Călimani asigură habitatul sănătos pentru numeroase specii, inclusiv carnivore mari, aici având asigurate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.

Parcul Național Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița-Năsăud și Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, „tampon”, se află 7.747,3 hectare, arată realitateadesuceava.net.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top