fbpx
 
Liberalul Mugur Cozmanciuc a răbufnit după ce s-a aflat că Agerpres a furnizat „poliției lui Carmen Dan” imaginile cu protestatarii din 10 August

Liberalul Mugur Cozmanciuc a răbufnit după ce s-a aflat că Agerpres a furnizat „poliției lui Carmen Dan” imaginile cu protestatarii din 10 August


Liderul PNL Mugur Cozmanciuc, membru în Comisia de Apărare, a cerut explicaţii urgente după ce Libertatea a publicat un material intitulat „Agenţia Agerpres a furnizat toate filmările şi fotografiile cu manifestanţii din 10 august la cererea poliţiei lui Carmen Dan, 'ca să fie identificaţi oamenii'! Şeful departamentului video a refuzat, dar conducerea s-a executat".

„Protestul din 10 August este în continuare o pată imensă pe obrazul României, pe cel al Ministerului Afacerilor Interne. Secrete peste secrete, încălcări repetate ale bunei cuviinţe, acte disperate din partea unor persoane din conducerea ministerului nu au oferit răspunsurile, care trebuiau să fie oferite cu celeritate, imediat după 10 august", a declarat Mugur Cozmanciuc.

Mai mult chiar, liderul PNL solicită „răspunsuri urgente şi explicaţii" pe marginea informaţiilor publicate în Libertatea.

„Orice abuz, indiferent sub ce formă este executat, trebuie sancţionat! Doamna ministru Carmen Dan trebuie să ieşiţi public şi să oferiţi explicaţiile care se impun!", a precizat Mugur Cozmanciuc.

Ce a dezvăluit Libertatea:

- Presa din toată lumea îşi face datoria de a nu furniza informaţii şi imagini aflate în posesia sa Guvernului sau altor autorităţi, care le pot folosi apoi împotriva oamenilor.

- Pe 11 august 2018, la o zi după mitingul Diasporei împotriva Guvernului PSD-ALDE, Agerpres a făcut ceea ce jurnalişti din interior susţin că a fost "un act obedient către Carmen Dan şi o trădare a interesului public".

- Poliţia condusă de Carmen Dan, consiliată atunci de Claudia Nicolae, fostă adjunctă la Agerpres, a solicitat fotografiile şi filmările brute ale manifestaţiei din 10 august.

- Şeful departamentului video Sergiu Olteanu s-a opus: "Vreau o ordonanţă a Parchetului, nu o cerere de la Poliţie!".

- Dar conducerea a decis să fie predată către Poliţie întreaga arhivă video şi foto a manifestaţiei.

- „Da, am pus imaginile şi filmările la dispoziţia Poliţiei şi nu văd nici o problemă. Se căutau hoţii care au luat pistolul", motivează, pentru Libertatea, Cristina Tatu, director general adjunct al instituţiei.

- Ea nu a explicat însă de ce, dacă se căuta momentul furtului armei, Agerpres a deşertat Poliţiei toată arhiva cu filmările şi pozele făcute de cei 9 fotoreporteri şi cameramani prezenţi în piaţă, pe întreaga durată a demonstraţiei.

- „Se pregătea represiunea împotriva manifestanţilor!", spun jurnalişti din Agerpres.

- La câteva luni după ce această cerere a fost satisfăcută, Claudia Nicolae, consiliera lui Carmen Dan, a devenit director general al Agerpres, funcţie pe care o ocupă şi astăzi.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30