Viorica Dăncilă rămâne premier: moțiunea de cenzură a picat

Viorica Dăncilă rămâne premier: moțiunea de cenzură a picat


Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat la vot. S-au înregistrat 200 voturi „pentru", 7 „împotrivă" şi 2 abţineri.

Parlamentarii au respins, marți, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Au fost 200 de voturi „pentru”, 7„ împotrivă” și 3 abțineri. Ca să fi trecut moțiunea erau necesare 233 de voturi.

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

La finele dezbaterilor, Viorica Dăncilă a luat din nou cuvântul, pentru a răspunde interpelărilor Opoziţiei. În alocuţiunea sa, premierul a acuzat Opoziţia de jigniri şi a susţinut că ea nu va face la fel pentru că are bunul simt şi cei 7 ani de acasă. Totodată, Dăncilă a lansat acuzaţii peste acuzaţii către liderii Opoziţiei.

„Sunt sigură că PSD va rămâne în istorie pentru deciziile bune pe care le-a luat pentru români pentru că niciodată nu a luat nicio decizie împotriva românilor, alţii au făcut-o. Dar dvs. veţi rămâne în istorie prin ura pe care aţi adus-o în ţara asta şi veţi fi taxaţi de români".

La finalul alocuţiunii sale, Dăncilă a cerut parlamentarilor să nu voteze moţiunea.

„În final, aş vrea să fac un apel la raţiune şi bun-simț. Această moţiune nu vine cu soluţii valide şi răspunsuri la probleme. Mai mult, avem partide semnatare care au declarat deschis că în cazul în care această moţiune trece, nu vor participa la guvenare. Şi atunci întreb: care e soluţia politică şi unde e responsabilitatea partidelor care o susţin?

Am încredere că şi majoritatea parlamentară pe care se bazează această guvernare dar şi parlamentarii responsabili sunt conştienţi de acest lucru, îi îndemn pe aceştia să nu voteze moţiunea şi să nu arunce România în haos", a declarat Dăncilă.

Unul dintre cei mai acizi vorbitori a fost senatorul PSD Şerban Nicolae, care a numit alianţa USR-PLUS 'URSS PLUS', iar pe fostul preşedinte Băsescu nu l-a scos din Petrov.

Mai mult, exponent al unui partid condus de Viorica Dăncilă, renumită pentru greşelile ei de exprimare, Nicolae a criticat Opoziţia susţinând că aceasta a făcut greşeli de gramatică în textul moţiunii de cenzură.

Şerban Nicolae a mai susţinut că la alegerile din 26 mai s-au făcut falsuri şi infracţiuni, insinuând că acesta au fost făcute de Opoziţie.

„Opoziţia nu are un program de guvernare... păi în următoarele 6 luni de zile va fi nevoie doar să reparăm ce prostii aţi făcut. Din păcate, unele nu vor mai fi corectate, precum pierderea locului de membru nepermanent ONU. Putem stopa ordonanţa 114, 119, putem scoate supraacciza etc.", a declarat senatorul PNL Florin Cîţu.

Liderul PRO-România, Victor Ponta, a anunţat că parlamentarii partidului său vor vota moţiunea de cenzură dar că nu au semnat-o, pentru că e un fake.

„Nu am semnat textul moţiunii dar o vom vota. Nu l-am semnat pentru că e un Fake, când vrei să dai jos un guvern spui ce vrei să pui în loc. (...)

Evident că nu s-a pus problema ca această moţiune să ducă la o schimbare de guvern. Vom vota însă moţiunea pentru că vrem să îi atragem atenţia Vioricăi Dăncilă asupra adevăratei probleme cu care se va confrunta - situaţia economică a României, nu congresul PSD, nu moţiunea.

Nu ştiu dacă aţi văzut serialul Cernobîl, dar şi aici avem o bombă care a explodat deja, doar că nu îi vedem efectele", a susţinut Ponta.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top