fbpx
Portokal
Viorica Dăncilă s-a răzgândit: nu mai demisionează (Surse)

Viorica Dăncilă s-a răzgândit: nu mai demisionează (Surse)


Președintele PSD, Viorica Dăncilă ar putea să nu își anunțe astăzi demisia, susțin surse din PSD pentru Digi24.ro. De altfel, Dăncilă nu a confirmat nimănui că azi, la ședința CEx, își va anunța demisia, așa cum i-a informat Marcel Ciolacu pe liderii județeni strânși ieri în biroul său. Baronii partidului iau în calcul excluderea sau suspendarea Vioricăi Dăncilă din partid, dacă aceasta nu pleacă din funcție.

„Comitetul Executiv poate să excludă orice membru al partidului cu o majoritate de 2/3. În această seară, oricum ar fi, Dăncilă pleacă din funcție”, au declarat surse din PSD. Ar fi primul președinte care este exlcus din partid direct de la șefia PSD.

Aceeași soartă ar urma să o aibă și președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, care nu vrea să demisioneze. De altfel, Teodorovici a avut o discuție cu Viorica Dăncilă înainte de CEx. Acesta a mers acasă la Dăncilă, care a fost vizitată ieri și de Marcel Ciolacu.

Secretarul general, Mihai Fifor, a negociat deja cu noul pol de putere din partid și a anunțat în discuțiile interne că își va da demisia fără a opune rezistență.

În partid, liderii care nu sunt de acord cu înlocuirea actualei conduceri cu o conducere interimară condusă de tabăra Ciolacu-Stănescu, susțin că s-ar putea ajunge chiar și la o contestație în instanță, pentru încălcarea statutului.

La ședința CEx, programată pentru ora 18:30, vor fi cu siguranță discuții tensionate. Vioricăi Dăncilă i se va cere demisia ca urmare a rezultatului slab de la prezidențiale. În discuțiile de ieri, liderii partidului au convenit să demisioneze în bloc toată conducerea BPN, inclusiv vicepreședinții. Nu toți sunt însă de acord cu această decizie luată într-un „CEx paralel”, în biroul lui Ciolacu. Printre cei care nu vor să renunțe la funcție se numără Eugen Teodorovici, Doina Pană și Marian Oprișan. Cel din urmă este nemulțumit că nu a prins un loc la „masa puterii”, unde Ciolacu și Stănescu au împărțit funcțiile. Nemulțumit de jocul făcut de tabără Ciolacu-Stănescu este și liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Conform unor surse care au participat la discuțiile de luni seara, conducerea interimară va fi asigurată de Marcel Ciolacu -președinte interimar și Paul Stănescu-secretar general. De asemenea, echipa interimară va fi completată cu 8 lideri, aleși în funcție de regiuni și de rezultatul de la alegeri.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top