fbpx
 
Curaj nebun! Momentul în care teroristul de pe Podul Londrei este capturat de către trecători (VIDEO)

Curaj nebun! Momentul în care teroristul de pe Podul Londrei este capturat de către trecători (VIDEO)


A fost alertă maximă de securitate, vineri, în capitala Marii Britanii. Două persoane au fost înjunghiate mortal de un individ pe Podul Londrei.

Iar trei trecători, care i-au ieșit în calea agresorului, au fost grav răniți.

Martorii au dat dovadă de un curaj teribil în momentul în care s-au mobilizat pentru a-l potoli pe atacator. Acesta a fost în cele din urmă împuşcat mortal de poliţişti.

Clipe terifiante s-au derulat în inima Londrei, unde individul înarmat cu un cuţit a început să atace trecătorii. Până să ajungă poliţia, martorii s-au năpustit asupra agresorului şi l-au pus la pământ. În imagini filmate de un amator vedem momentul în care cineva îi smulge arma individului întins pe asfalt. După câteva secunde, unul dintre agenţi îl împuşcă pe atacator.

Anchetatorii susţin că ofiţerul a recurs la acest gest pentru că suspectul avea asupra lui un dispozitiv exploziv, care ulterior s-a dovedit a fi fals.

Presa britanică scrie că un bărbat care în timpul atacului se afla în clădirea asociației negustorilor de pește a luat un dinte de narval lung de peste 1,5 metri de pe perete și s-a dus să se lupte cu atacatorul. Un alt martor a intervenit cu un extinctor.

Neil Basu, Metropolitan Police Assistant Commissioner: “Pot să vă confirm faptul că a fost un atac terorist.”

Potrivit serviciilor de securitate din Marea Britanie, atacatorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică deocamdată, avea legături cu „grupări teroriste islamiste”.

Bărbatul se numește Usman Khan, avea 28 de ani şi a fost deţinut după ce a fost condamnat pentru terorism, a anunţat şeful brigăzii antiteroriste din Marea Britanie, Neil Basu. Usman Khan a fost condamnat pentru acte de terorism în 2012 şi a fost eliberat condiţionat în 2018.

Potrivit presei britanice, bărbatul purta brăţară electronică, după ce fusese condamnat la 16 ani de închisoare pentru apartenenţa sa la un grup care a vrut să comită un atentat la Bursa din Londra şi să stabilească o tabără pentru antrenamente teroriste în Pakistan .

Sadiq Khan, primarul Londrei: “Ce este remarcabil la imaginile pe care le-am văzut este eroismul fără margini de care au dat dovadă trecătorii. Pur şi simplu au alergat spre pericol.”

Martor: “Am văzut ceva ce părea precum o licărire care venea de la omul pus la pământ și mi-am dat seama că este un cuțit. Razele soarelui reflectau pe cuțit. Era un cuțit relativ mare.”

Focurile de armă şi sirenele au provocat o panică de nedescris printre oamenii aflaţi în zona.

“A fost o invazie de oameni care alergau în toate părţile şi se împiedicau unii de alţii.”

“A fost într-adevăr ceva îngrozitor pentru că nu ştii ce să faci. Auzi împuşcăturile, dar nu ştii ce să faci. Te întrebi de ce se aud din nou împuşcături în Londra.”

Din precauţie, autorităţile au închis staţia de metrou de lângă Podul Londrei şi cei care erau în apropiere au fost îndemnaţi să se adăpostească.

“Reporter: Cine v-a spus să mergeţi la subsol?

Localnic: Angajaţii restaurantului. Au fost nemaipomeniţi. Au controlat bine situaţia, ne-au calmat pe toţi şi ne-au mutat în siguranţă.

Reporter: Cât timp aţi stat la subsol?

Localnică: În jur de 20 de minute, după care am urcat şi am plecat.

Reporter: Aţi văzut ceva poliţie?

Da. Erau la tot pasul, ceea ce e un lucru bun.”

Echipe impresionante de poliţişti au continuat să patruleze prin centrul Londrei până târziu în noapte pentru a se asigura că nu mai există niciun pericol.

Cressida Dick, Metropolitan Police Commissioner: ”În zilele următoare veți vedea mai mulți polițiști, atât înarmați, cât și neînarmați, care vor patrula pe străzi pentru a-i asigura pe cei îngrijoraţi că nu au de ce să se teamă.”

În urma atacului, premierul britanic şi-a suspendat campania electorală timp de două zile.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30