fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Primul televizor transparent a fost lansat pe piața din China (VIDEO)

Primul televizor transparent a fost lansat pe piața din China (VIDEO)


Viitorul televizoarelor pare foarte promițător. Vorbim despre rezoluții tot mai bune, funcții și aplicații tot mai extinse, iar mai nou, accentul pe design captează toată atenția: primul televizor transparent a fost lansat pe piață. 

Cu toate că LG anunțase demult un astfel de model, cei de la Xiaomi au furat startul și au anunțat lansarea pe piață a primului televizor transparent. Device-ul a încântat audiența cu ecranul său prin care poți să vezi. Arată ca o fereastră atunci când este închis, iar când este pornit, imaginea pare suspendată.

Televizorul folosește un panou OLED transparent de 55 de inchi și multă tehnologie nouă. Deține și o funcție denumită AI Master for Audio, care detectează tipul de conținut televizat și schimbă automat sonorul.

Rama este extrem de subțire, de 5,7 mm grosime, fixată pe o bază circulară ce conține toate componentele electrice. Din această cauză, acest televizor nu va putea fi niciodată montat pe perete, trebuie să rămână doar în poziția sa standard.

Conceptul de televizor transparent nu este complet nou, doar că e prima dată când o companie scoate un astfel de produs pe piață, în masă. LG anunțase încă de anul trecut un astfel de concept, dar nu a ajuns la producția de masă. Este foarte probabil ca cei de la Xiaomi să folosească tocmai panoul transparent de la LG, notează GSM Arena, pentru că cele două companii au avut astfel de proiecte comune.

Clienții foarte pretențioși în legătură cu calitatea imaginii probabil că nu vor fi extrem de încântați de acest produs. Dincolo de designul futurist, lumina din cameră poate deteriora semnificativ calitatea imaginii. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă este poziționat în fața unei ferestre sau într-o cameră foarte luminoasă. Se potrivește mai mult unor spații cu lumină ambientală sau cel puțin controlată.

Cât despre preț, nu este deloc de neglijat. Televizorul transparent ajunge la 7.200 de dolari. Pe piața din China este disponibil începând din 16 august. Deocamdată, nu se știe dacă aparatul va ajunge și pe piețele din Europa.

 

Sursa: Digi24


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac