fbpx
 
Foto: lavozdegalicia.es Foto: lavozdegalicia.es

Român bătut cu bestialitate și aruncat într-un canal de doi tineri spanioli. Pedepsele primite de criminali: „Nu e pagubă, e un român mai puțin”


Curtea Supremă de Justiție din Spania a anunțat verdictul în cazul celor doi tineri spanioli acuzați că l-au ucis pe Alexandru Walter Boghiu, un român de 22 de ani, bătut cu bestialitate și aruncat într-un canal, unde a fost lăsat să moară agonizând.

Potrivit www.lavozdegalicia.es, preluată de Știrile Pro TV, Curtea Supremă a respins apelul formulat de cei doi la condamnarea de 16 ani de închisoare primită pentru uciderea românului, în decembrie 2014, astfel că decizia este definitivă.

Cei doi tineri spanioli, Eduardo Lopez Fernandez şi Oscar Estevez Lopez, vor face 16 ani de închisoare, fiind acuzați că în noaptea de 20 decembrie 2014 l-au bătut cu bestialitate pe Alexandru, până l-au lăsat fără dinți, și l-au aruncat când încă era încă viu în canalul Viñao, din Boborás.

Curtea Supremă a decis, de asemenea, ca mama lui Alexandru să primească daune morale de 106.000 de euro din partea celor doi inculpați.

Potrivit declarațiilor din proces, Eduardo Lopez Fernandez şi Oscar Estevez Lopez l-au cunoscut pe Alexandru în acea noapte fatidică, cei trei petrecând în mai multe cluburi, după care au mers în casa lui Eduardo.

„În noaptea aceea l-au întâlnit pe Alexandru, au mâncat, au băut până n-au mai știut de ei și au decis să-l omoare, aruncându-l viu în râu și așteptând să moară”, a declarat, în timpul procesului din 2019, avocatul acuzării.

Tot în timpul procesului, Eduardo Lopez Fernández a aruncat întreaga responsabilitate privind moartea lui Alexandru asupra lui Oscar Estevez, spunând că acesta a fost cel care l-a bătut pe român și l-a aruncat în apă, așteptând ca tânărul de 22 de ani să moară.

Conflictul ar fi izbucnit în casa lui Eduardo, după care a continuat în curtea acestuia, unde românul ar fi căzut și s-ar fi lovit la cap. Ulterior, cei doi spanioli l-au urcat într-o mașină pe Alexandru, unde au continuat să-l lovească și s-au îndreptat spre canalul Viñao, unde tot Oscar ar fi fost cel care l-a aruncat pe român apă, lăsându-l să agonizeze.

Eduardo Lopez Fernández a povestit, în fața juraților, că Oscar i-ar fi răspuns: „Nu e pagubă, e un român mai puțin”, atunci când l-a întrebat ce s-a întâmplat, după ce i-a văzut corpul plutind în apă.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: