fbpx
 
Foto: Reuters Foto: Reuters

Cutremur puternic în Turcia și Grecia: 4 morți și 120 de răniți, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit


Un puternic seism s-a produs vineri în Marea Egee şi a fost resimţit atât în Turcia, cât şi în Grecia, au anunţat centrele seismologice locale şi internaţionale, informează Reuters. Potrivit Centrului Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC), seismul a avut magnitudinea 6,7.

Un puternic seism cu magnitudinea 7 s-a produs vineri în Marea Egee şi a fost resimţit atât în Turcia, cât şi în Grecia, au anunţat centrele seismologice locale şi internaţionale, informează Reuters.

Un „mini-tsunami" s-a produs pe insula greacă Samos din Mareea Egee şi pagube materiale au fost semnalate la nivelul mai multor clădiri locale în urma unui seism cu magnitudinea 6,7 care a lovit această regiune, potrivit postului public de televiziune din Grecia, Ert, informează AFP.

Seismul produs în largul insulei greceşti Samos şi în proximitatea oraşului turc Izmir, puternic lovit la rândul său de acest cutremur de pământ, a provocat prăbuşirea zidurilor mai multor case, dar şi inundaţii în portul din Samos, potrivit imaginilor difuzate de postul Ert.

Potrivit Reuters, Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a precizat pe Twitter că şase clădiri s-au prăbuşit în două districte ale provinciei Izmir.

Imaginile transmise la televiziune arată şi numeroşi localnici care se alătură eforturilor depuse de echipele de intervenţie care au sosit lângă ruinele unei clădiri prăbuşite în Izmir. Imobilul avea şapte etaje şi includea 21 de apartamente.

Echipele de intervenţie au cerut rezidenţilor din apropiere să păstreze tăcerea, după ce o persoană a fost văzută sub dărâmături.

Semnalul de telefonie mobilă a fost temporar întrerupt în oraş, precizează postul TRT.

Izmir (Foto: Reuters)

Seismul de vineri a declanşat un mini-tsunami în Seferihisar, a declarat Huseyin Alan, directorul Camerei de Inginerie Geologică din Turcia, care i-a îndemnat pe rezidenţi să se îndepărteze de clădirile locale.

El a mai spus că nu au fost raportate victime omeneşti în niciuna din celelalte şase provincii turce în care seismul a fost resimţit, dar că mai multe clădiri prezintă mici crăpături la nivelul faţadelor lor.

Cel puţin patru morţi, 120 de răniţi şi pagube materiale după seismul din Marea Egee.

Cel puţin patru replici majore au fost înregistrate după seismul de vineri, a precizat acelaşi oficial turc.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30