fbpx
Portokal
Orban: Cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier

Orban: Cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier


Candidat pentru un al doilea de mandat la șefia PNL, Ludovic Orban a declarat că cel care va fi ales preşedintele PNL va trebui să fie premier.

Frutașul liberal admite că aspecte ale cursei interne pe care o are cu Florin Cîțu nu sunt foarte plăcute şi „nu prea au legătură cu ceea ce înseamnă democraţia”.

„E o mare diferenţă între mine, şi nu mă refer la contracandidatul meu, mă refer la toată echipa care zice că îl susţine. Nu cred că împreună ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL, pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului cât cunosc eu. În ceea ce priveşte ce va urma (după congresul de alegeri al PNL – n. red), eu nu am ocupat toate poziţiile de conducere pentru echipa mea, eu am păstrat cinci locuri libere pentru oameni care l-au susţinut pe Cristian Buşoi, iar când s-a vacantat primul post de vicepreşedinte în Biroul Politic Naţional l-am susţinut pe Cristian Buşoi, care a fost contracandidatul meu, să ocupe acea poziţie şi a fost ales vicepreşedinte. Eu deja am menţinut unitatea PNL după o astfel de competiţie şi, cu siguranţă, eu sunt un garant al menţinerii unităţii PNL după ce voi câştiga alegerile în partid”, a afirmat liderul PNL.

„Nu cred că, împreună, ei [tabăra Cîțu – n. red] cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului, câţi membri cunosc eu”, a adăugat Ludovic Orban, care nu va apela “la niciun factor extern”, cum ar fi preşedintele Klaus Iohannis, pentru a-l sprijini să câştige şefia PNL.

„Pentru mine decizia de alegere a preşedintelui PNL trebuie să aparţină în integralitate membrilor PNL, care trebui să ia decizia indiferent de considerente care pot veni din exterior”, a susţinut acesta.

Ludovic Orban a catalogat drept „total nepotrivită” implicarea în campania internă din partid a prefecţilor liberali şi candidatura unora dintre ei pentru funcţii politice la nivelul PNL.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top