fbpx
 

Alegeri locale parțiale: 18 posibile fraude electorale la Târgu Bujor, sesizate la IPJ Galați


Un număr de 18 posibile fraude electorale au fost sesizate până în prezent la nivelul Comandamentului format din structuri MAI pentru coordonarea alegerilor locale parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Târgu Bujor, înfiinţat la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, informează, duminică, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Costin, relatează Agerpres.

Potrivit acesteia, din cele 18 posibile fraude electorale, 9 au fost cu privire la votul pe liste electorale, 6 dintre acestea au fost infirmate, iar la 3 se efectuează verificări.

O sesizare privind fotografierea listelor electorale de către un membru al comisiei dintr-o secţie de votare, nu s-a confirmat, iar din 8 sesizări la 112, două au fost confirmate, patru neconfirmate, iar la două se efectuează verificări.

Din cele două sesizări la 112 confirmate, una se referă la un bărbat de 70 ani care şi-a fotografiat buletinul de vot şi a fost amendat cu 600 lei. Cea de-a doua, este în legătură cu o sesizare cu privire la faptul că un banner cu un candidat la funcţia de primar al oraşului Târgu Bujor este afişat la sediul unei societăţi comerciale în apropierea unei secţii de votare. Administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional cu 1.400 lei, în baza Legii 115/ 2015.

Un număr de 6.480 de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru alegerea primarului oraşului gălăţean Târgu Bujor.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 4 Târgu Bujor, judecător Diana Mihaela Oancea, pentru alegerile parţiale de astăzi au fost organizate 6 secţii de votare, patru în oraşul Târgu Bujor şi câte una în satele arondate Umbrăreşti şi Moscu.

În total, pentru alegerile din această zi au fost distribuite în secţiile de votare 6.698 de buletine de vot şi 30 de ştampile.

Pentru asigurarea pazei şi ordinii publice, în Târgu Bujor, sunt mobilizaţi circa 60 de poliţişti şi jandarmi.

Alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Târgu Bujor au fost organizate după ce această funcţie a rămas vacantă, în urma alegerii ca deputat a primarului Laurenţiu Viorel Gîdei.

Pentru funcţia de primar al oraşului Târgu Bujor s-au înscris cinci persoane, respectiv, Ion Andone (PSD), actual viceprimar în funcţie, Andra Mihaela Costache (PNL), fost subprefect al judeţului Galaţi, Cătălin Tudose (PMP), Tudorel Avram (AUR) şi Ion Vieru (Pro România).

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: