fbpx
 
7 ani de muşamalizare în cariera penală a lui Chirica. EDITORIAL

7 ani de muşamalizare în cariera penală a lui Chirica. EDITORIAL


În discuţiile din această iarnă în grupul meu de analiză spuneam că faptele penale ale Grupării Chirica din 2017-2018 sunt perfect demonstrabile şi că sunt muşamalizate de 4-5 ani.

Oameni cu pregătire juridică solidă confirmau analizele şi afirmau că sunt procurori şi comisari judiciari în Iaşi care ar trebui anchetaţi pentru complicitate, pur şi simplu fiind vinovaţi de non-combat pe nişte spețe cât se poate de clare.

În acest moment ştim sigur că la DNA Iaşi e o schimbare a cheii de interpretare şi că recepţiile la blocurile-fantomă ale cuplului Condurache-Plugaru fac obiectul unui nou dosar penal: 4/P/2022. Concomitent cu Dosarul Cheșcu.

Au trecut 4 ani pentru a veni acest moment. 4 ani în care faptele erau demonstrate cu facsimiluri negru pe alb. Mihai Chirica mai tăia o dată coada câte unui serviciu din Primărie, ca o şopârlă care vrea să rămână în viaţă, şi reuşea să scape. Nu-l căuta nimeni. A îndepărtat agitat câţiva oameni: Spînu, Tulică, Greierașu, Ciobanu, au mai fost şi alţii.

N-a încetat nicio clipă să patroneze sistemul de avizare pe repede înainte, într-un mod diabolic: țineau luni sau ani de zile anumiți dezvoltatori blocaţi, după care le dădeau brusc semnătura izbăvitoare. REPORTER a descris în toamnă afacerea scandaloasă, de milioane de euro, de la River's Towers, unde recepţia a stat pe biroul lui Mihai Chirica 6 luni.

Harabagiu era celebru pentru că îşi chema petenţii la el în birou, ca şi cum şi-ar fi deschis acolo propria lui registratură. Le dădea actul şi îi privea în ochi: „Ţi-am semnat avizul pentru că am vrut eu. Să nu uiţi asta", le transmitea prin acest gest.

Până în ultima clipă, Chirica şi Harabagiu au încercat să spună că nu ştiau nimic, că „circuitul" funcţiona fără ştiinţa lor. Singura lor şansă: să arunce peste bord amărâţii de care s-au folosit, cărora le-au creat iluzia, ani de zile, că sunt invincibili şi că se află sub protecţia unui Dumnezeu al statului mafiot.

Miercurea trecută, după descinderea DNA, Victor Gavriluță a fost găsit de colegi plângând în hohote în birou. Un bărbat la 50 de ani. Gavriluță, inspector la Cadastru, se ocupă, printre altele de dosarele de edificare. Omul a rămas sărac şi îşi va pierde locul de muncă, iar Mihai Chirica îl arăta cu degetul la ultima conferinţă de presă din cariera sa: „Vinovaţii vor plăti". Gavriluță s-a întrebat după ce procurorii i-au luat calculatorul din birou: „De ce trebuie să plătesc eu?".

Acelaşi lucru s-au întrebat şi alţi colegi din reţea, care, culmea, au rămas la fel de săraci ca întotdeauna. Ipocrizia lui Mihai Chirica şi Gabriel Harabagiu a funcţionat 6 ani dintr-un singur motiv: muşamalizare. Iaşul a pierdut ani de zile, s-au adunat nişte averi, toată lumea ştia, nimeni n-a intervenit. Şi nimeni nu e obligat să dea nicio explicaţie.

REPORTER prezintă în această ediție topul celor „10 fapte penale din cei 7 ani de domnie ai lui Mihai Chirica". Totul se ştia. Nu facem decât să repetăm informaţiile care acum nu mai valorează nimic.

Article image
Mihai Chirica a fost primar al Iașului între 1 mai 2015 și 4 februarie 2022. Șase ani și 9 luni. Nu știm dacă va reveni la cârma Primăriei prin ridicarea controlului judiciar, dar cariera sa politică este terminată. Ca să-și piardă mandatul e nevoie de imposibilitatea de a-și exercita funcția timp de 6 luni. Deocamdată, interdicția fixată este pe 2 luni și va fi contestată de avocații lui Mihai Chirica.
Autor Gabriel Gachi Anchete 07 Februarie 2022

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30