fbpx
 
Italia a sechestrat iahturi și proprietăți de lux în valoare de 140 de milioane de euro aparţinând unor oligarhi ruşi

Italia a sechestrat iahturi și proprietăți de lux în valoare de 140 de milioane de euro aparţinând unor oligarhi ruşi


Guvernul italian a sechestrat bunuri în valoare de 140 de milioane de euro în aplicarea sancţiunilor internaţionale impuse oligarhilor ruşi, printre care se numără confiscarea a două iahturi, o vilă şi mai multe proprietăţi de lux ale unor oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Se iau măsuri de a bloca pe teritoriul italian bunuri mobile şi imobile aparţinând unor cetăţeni ruşi care figurează pe listele sancţiunilor europene, în valoare de 140 de milioane de euro. O primă operaţiune cu o navă în valoare de 65 de milioane de euro a fost deja finalizată. Se iau şi alte măsuri”, a declarat vineri Ministerul Economiei.

Este vorba despre mega-iahtul "Lady M", ancorat în Imperia, pe coasta Liguriei, în nord-vestul Italiei, deţinut de Alexei Mordaşov, preşedintele conglomeratului metalurgic şi energetic Severstal, care deţine şi o treime din acţiunile celei mai mari agenţii de turism din lume, TUI, scrie Agerpres.

Miliardarul, care, potrivit revistei Forbes, a fost al patrulea cel mai bogat om din Rusia în 2021, s-a distanţat în ultimele zile de invazia Rusiei în Ucraina şi a deplâns sancţiunile care i-au fost impuse de Uniunea Europeană din cauza legăturilor sale cu banca Rossia, despre care UE spune că a beneficiat de pe urma anexării Crimeei de către Rusia, precum şi cu un grup care controlează instituţii media care răspândesc versiunea guvernului rus despre război.

Ulterior, un alt mandat a fost emis şi executat şi împotriva iahtului "Lena" al lui Ghennadi Timcenko, aflat în portul San Remo (nord-vest), cu o valoare estimată la aproximativ 50 de milioane de euro, potrivit aceloraşi surse.

Timcenko este fondatorul Grupului Volga, cu investiţii cheie în economia rusă, şi este considerat de UE drept „unul dintre confidenţii lui Putin", cu care are o relaţie personală strânsă încă din anii 1990.

De asemenea, autorităţile italiene de resort au pus sechestru pe o vilă de lux deţinută de magnatul ruso-uzbek al gazului Alişer Usmanov, un prieten al lui Putin, în exclusivista Costa Smeralda (Sardinia), evaluată la 17 milioane de euro.

Iar în provincia Como (nord) au fost confiscate mai multe proprietăţi de lux în valoare de aproximativ 8 milioane de euro aparţinând magnatului şi popularului prezentator de televiziune Vladimir Soloviev.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30