fbpx
 
Foto: Facebook/Salvamont România Foto: Facebook/Salvamont România

Persoană rănită grav după ce a alunecat pe gheață în Masivul Ceahlău


Două echipe ale Salvamont Neamţ au intervenit, luni dimineaţă, pentru evacuarea din zona superioară a Masivului Ceahlău a unei persoane care a suferit, noaptea trecută, mai multe traumatisme după ce a alunecat pe o faţă de gheaţă.

„Acţiune în derulare - Salvamont Neamţ intervine cu două echipe pentru evacuarea din zona superioară a Masivului Ceahlău a unei victime care a suferit mai multe traumatisme. Accidentul s-a petrecut noaptea trecută când persoana a alunecat pe o faţa de gheaţă şi în cadere s-a lovit în zona capului şi a membrelor. A fost transportată la Baza Salvamont Dochia unde i s-au acordat îngrijiri medicale, urmând ca acum să se efectueze extracţia şi predarea la ambulanţă", au informat reprezentanţii Salvamont România.

De asemenea, salvamontiştii au anunţat că în ultimele 24 de ore s-au primit 19 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 19 persoane, nouă dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi o persoană a fost predată la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital. S-au mai primit 24 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30