Facebook va preda instanţelor franceze date privind utilizatorii suspectaţi că incită la ură

Facebook va preda instanţelor franceze date privind utilizatorii suspectaţi că incită la ură


Compania hi-tech americană Facebook va preda judecătorilor numele utilizatorilor francezi suspectaţi că postează pe platforma sa discursuri care incită la ură, măsura aparent fiind o premieră mondială, potrivit Euronews.

Decizia luată de compania americană are loc după o serie de întâlniri între directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

Ministrul pentru problemele mediului digital din Franţa, Cedric O, a declarat pentru Reuters că acordul cu guvernul Franţei este o veste colosală şi că „procesul va putea să se deruleze în mod normal”.

„Este foarte important, ei o fac doar pentru Franţa”, a adăugat oficialul francez.

În trecut, Facebook a dat judecătorilor francezi adrese de IP şi alte date de identificare ale unor suspecţi, însă doar în cazuri de terorism sau acte de violenţă.

În trecut, Facebook s-a abţinut să predea date de identificare ale utilizatorilor suspectaţi că folosesc discursuri care incită la ură deoarece nu era obligată să o facă confom legilor franceze şi americane şi pentru că era îngrijorată că ţările fără justiţie independentă ar putea abuza de acest lucru.

Parlamentul francez dezbate în prezent un proiect de lege prin care companiile hi-tech vor fi amendate cu până la 4% din veniturile lor globale dacă nu fac suficient pentru a înlătura de pe platforme discursurile care incită la ură.

Germania a adoptat o lege similară în ianuarie 2018, care prevede că reţelele de socializare au la dispoziţie 24 de ore pentru a şterge de pe platformele lor discursurile care incită la ură, ştirile false şi materialele ilegale, sau riscă să primească amenzi de până la 50 milioane de euro.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top